Vecka 37

Det känns i själen att det här är rätt, att det blivit som det skulle bli. Det var ju bestämt sedan lång tid tillbaka. Det var det här vi valde. I livet mellan liven. 

Du sa många gånger till mig att du var nöjd. Du sa att du hade haft ett bra liv. Att du hade gjort det du ville göra, sett det du ville se, uträttat det du skulle. Jag vet att du kände dig färdig här. Att det var dags att färdas vidare till något nytt. Bli vägledd de sista stegen ut ur livet och in i fortsättningen. 

Det är tydligt för mig så här i efterhand att du trädde in i livets slutskede. Den fas då kroppen inte orkar längre och själen är färdig med sina uppgifter. Livet och döden blir mindre allvarligt när en inser att den sista perioden också innefattar en början.

Jag har känt att den sorg du känner där du är nu inte yttrar sig på samma sätt som sorg i jordelivet. Istället för tårar och förtvivlan är din sorg fylld av insikter och acceptans över vad du har fått genomgå och vad du tillfogat andra. Min sorg har övergått i tacksamhet. Tiden har transformerat känslorna i rätt riktning och insikten om vad allt det här är har vaknat igen. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s