Vecka 28

Du var så oerhört nära. Jag kunde känna dina andetag på min vänstra axel. Vi fick ett skrattanfall ihop och livet rusade genom kroppen. Vi hinkade i oss av livselixiret som bjöds i stunden och njöt av den livgivande kraft som sköljdes ner inuti. Det var fest för två och vi tänkte samma tankar, precis som vanligt. Vi firade att vi hade klarat det. Ända till slutet. Tillsammans, ihop, som det grymma team vi alltid varit. Vi skrek av skratt över hur galet det var, hur vi kämpade oss i mål, helt slutkörda båda två, sårade, sargade, utmattade. Långt bortom alla gränser. Ingen mer än du och jag kommer nog någonsin förstå hur vi kämpade för att hålla familjen samlad i slutet. Hur allting balanserade på en tunn, skir tråd de sista åren, hur sjukt det var att vi fixade det mesta själva, utan mer hjälp, när livet hängde på att apparater fungerade. Apparater som gick på ström och avkylt kokat vatten. Det krävs dårskap för den sortens liv. Det krävs dårskap för att orka fortsätta framåt under sådana omständigheter och förutsättningar. Det krävs ett du och ett jag. 

Du virvlade runt i rummet och jag låg på parketten och skrattade så att tårarna rann. Stoltheten och lyckan över vad vi åstadkommit var total. Målet var ju alltid att köra så länge det gick. Vi har sett varandra utmanas över alla gränser, anta utmaningarna och på något jäkla sätt lyckas nästan varje dag i tjugo år och jag ångrar inte en sekund av den virvlande långresa vi gjorde ihop. Det är det galnaste, vildaste och det mest utmanande jag har gjort i hela mitt liv men också det roligaste och det mest lärorika. Nu står vi där på toppen av berget tillsammans igen, skriker i eufori och klunkar i oss den universalmedicin som heter livselixir. Återigen, hasta al final. 

En reaktion till “Vecka 28

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s