Midsommar

Midsommar är inte en av mina favorithögtider. Jag tycker ofta att den är krystad och löjlig. Dels har det att göra med att traditioner får det att krypa i mig, att det känns konstigt att lägga sin trygghet i att allt sker på samma sätt år efter år. Dels har det att göra med att en måste stå emot omvärlden. Att köra sitt eget race sker inte alltid utan kamp, att gå sin egen väg kräver styrka och mod. Jag måste alltid påminna mig själv om att en inte måste någonting. Att det går finfint att ha en hemmakväll.

I år är varje högtid en extra kamp men jag försöker tänka som vi alltid har tänkt innan, att varje högtidsdag också kan vara en vanlig dag. Att alla måsten kan dra. Att vi gör det vi känner för. Det kan hända att jag kommer att vara inuti boxen i år och skydda mig och min familj med andra familjer. Det kan också hända att jag skyddar oss med att stanna hemma. Kanske har jag precis corona-testat mig och sitter på ett flyg till en ö jag gillar. Jag hoppas att jag, vad jag än befinner mig får möjlighet att flyga fritt i den sinnesstämning som jag har just den här dagen.

Varje juni är trafiken tät till mitt inlägg om en alternativ midsommar långt från sill, midsommarstång och snapsvisor. Det betyder att jag inte är ensam om att ogilla det traditionella. Det är inte du heller.

Här är inlägget om du vill ha några tips på vägen:

https://wordpress.com/post/almavega.com/2937

Om högtider ger dig ångest så glöm inte av att i morgon är allt över igen. No Agenda.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s