Kristaller för sorg

Plötsligt kastades jag in i veckor av sorg. Jag märkte att jag inte riktigt innan visste vad sorg var, att jag aldrig tidigare upplevt den. Inte på den här nivån i alla fall.

Sorgen kan komma i många skepnader. Kanske sörjer du också. En kan sörja allt möjligt, en familjemedlem (som i mitt fall), ett husdjur eller en vän. Kanske känner du sorg av en skadlig konflikt eller efter ett trauma. Kanske är din sorg alldeles ny men den kan också vara väldigt många år gammal. Att hantera sorg är en lång process som tar tid, tålamod och kärlek.

Jag har varit fascinerad av stenar ända sedan jag var ett litet barn. Jag tilltalas av det beständiga, det eviga i stenar. De påminner mig om att ingenting försvinner, att allting istället omvandlas till något nytt.

Här är sex stenar som sägs vara extra bra vid sorg:

Apachetår är en beskyddande sten som sägs hjälpa till att bearbeta sorger och hela hjärtat. Stenen ska påminna oss om att allt återgår till universums energi. Apachetår har jordande egenskaper och skänker trygghet. Stenen ska också påminna oss om kroppens behov, såsom att äta ordentligt, gråta ut, dricka vatten och vila.

Jet sägs minska både fysisk och psykisk smärta och har burits som halsband eller brosch över hjärtchakrat av nyblivna änkor i mängder av år. Stenen ska fördriva skrämmande tankar och rädsla och skydda mot sjukdomar. Jet balanserar baschakrat och sägs lugna och mildra depressioner.

Kunzit lindrar sorgen i hjärtat efter en förlust eller en separation. Den hjälper dig att förlåta dig själv och släppa förebråelser så att du kan läka med ett fredat och lugnat sinne. Stenens egenskaper är villkorlig kärlek, känslomässig läkning, aktivering av hjärtats kunskapskälla och inre vetande.

Magnesi rensar bort rädsla och svalkar panikslagna känslor. Den innehåller magnesium som är bra för att få kroppens muskler att slappna av. Lägg gärna magnesit under din huvudkudde för att få bättre sömn. Stenen är mild, lugn och sval.

Rosa kalcit/mangankalcit  är den andliga hjärtat sten och visar att världen är vacker trots att hemska saker händer ibland. Rosa kalcit är en sten för vänskap och för att stödja varandra ovillkorligt och alltid. Stenen tröstar och lugnar vid traumatiska upplevelser och ska påminna dig om att du ska ta hand om dig själv.

Turkos är helarens och visdomens sten. Den sägs stärka kommunikationen och underlätta samtal om saker som känns tungt. Den hjälper oss till insikt om att det som händer nu är något vi behöver uppleva för att vidareutvecklas. Turkos stärker kopplingen till andevärlden. Den påminner om att våra förfäder och alla de vi älskat för alltid finns med oss i våra hjärtan och minnen. Stenen sägs även kunna hjälpa dig att bearbeta ångest, speciellt inför saker som du inte kan påverka.

Så här kan du använda dina stenar:

Håll en sten över hjärtat, använd dem i chakrabalansering eller lägg dem på värkande muskler. Man kan bygga en stencirkel på marken och sitta i den för extra energi eller kombinera olika stensorter och bära dem med sig i en smyckespåse. Vad du än gör så är det viktigt att du känner efter och lyssnar på din intuition; känns det bra så är det bra.

Lycka till. ♡♡♡

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s