Veganska och Ekologiska Kroppsvårdsprodukter som jag gillar

Jag har jagat runt under ganska många år i jakt på de perfekta ekologiska och veganska kroppsvårdsprodukterna. Det är inte lätt kan jag säga. Jag har testat en rad olika märken och fått nagga på mina krav ibland. Här är ett inlägg om vilka produkter jag använder just nu.

Schampo & Balsam:

Till håret använder jag oftast produkter från Faith in Nature. Dr Organics produkter är gjorda med 99% naturliga ingredienser där minst 70% av innehållet är ekologiskt. Produkterna är veganska, Paraben och SLS fria och gjorda av 100% återvunnen & återvinningsbara förpackningar. Jag tycker framför allt att balsamen från Faith in Nature är väldigt bra!

Duschtvål:

Även till kroppen brukar jag använda produkter från Urtekram. Den här Shower Gelen finns i flera olika varianter inklusive en No Perfume Shower Gel. Tvålen säljs också i en mindre förpackning som är perfekt att ta med till träning eller till idrotten i skolan för kidsen. Hemma i duschen tycker jag att de här 500 ml förpackningarna är perfekta. Veganska, ekologiska och med naturliga ingredienser.

Badolja:

Jag tycker om den här badoljan från Maria Åkerberg. Shower & Bath Oil är en välgörande olja med Eukalyptus. Jag brukar tillsätta två kapsyler till badvatten när jag behöver ett avkopplande aromabad. Oljan är också perfekt att applicera på rengjord, fuktig hud för smidigare rakning med hyvel, för den som gör sånt. Maria Åkerbergs produkter innehåller naturliga mineraler och rena, naturliga ingredienser från växtriket.

Bodyskrubb:

Jag gör ofta skrubb själv av produkter jag redan har i köket men om jag ska rekommendera en får det bli den här Vanilla & Grapefruit Coffee Smoothing Body Scrub från Living Naturally. Det är en lyxig kroppsskrubb med 90% ekologiska ingredienser och innehåller bland annat såpnötssextrakt, ekologiskt råsocker samt ekologiska oljor från avokado, tistel, solros, ricin, riskli och rena eteriska oljor av grapefrukt och enbär.

Living Naturally har för övrigt ett spännande sortiment av bland annat fasta schampon och tvålar men även tvätt- och rengöringsmedel som är baserade på tvättnötter från Himalaya. Deras produkter är till största del ekologiska, helt veganvänliga och fria från skadliga kemikalier.

Deodorant:

Det är en djungel att hitta en bra ekologisk och vegansk deodorant som faktiskt funkar bra. Efter att ha testat igenom väldigt många deodoranter har jag fastnat för de här tre som jag varvar mellan.

  1. Sasco Eco Body Deodorant gör huden under armarna mjuk med hjälp av aloe vera. Den innehåller inte aluminium eller alkohol. Deodoranten är ekologisk och vegansk.

2. Dr Organic Aloe Vera Deodorant är en roll-on deo med lugnande aloe vera som passar normal till känslig hy.  Praktisk roll-on med ekologisk aloe vera, sheasmör och vitamin E. Aluminiumfri, ekologiska ingredienser och vegansk.

3. Det här är nog min absoluta favorit. Dr Organic Pomegranate Deodorant är en antibakteriell kräm roll-on som är mild mot huden och effektiv mot dålig lukt. Med Aloe Vera, solrosolja, och isländsk mossa och Vitamin E. Aluminiumfri, ekologiska ingredienser och vegansk.

Handkräm:

Mina händer är väldigt ofta torra och jag använder alltid kräm från Urtekram. Alla deras skönhetsprodukter är märkta enligt vegan society och certifierade av Ecocert i enlighet med COSMOS standard. De har också serier som är märkta med Allergy Certified och med Fair Trade-märkning. Bra!

Fotkräm:

Jag gillar den här ekologiska salvan Chamomile & Rose Beauty Balm från Living Naturally. Salvan funkar på lite allt möjligt, ansikte, kropp, händer och fötter. Jag använder den framför allt på mina fötter. Salvan är handgjord med 90% ekologiska örter och växter som har näringsgivande och lugnande egenskaper, bland annat såpnötter, läkemalva, rosor och kamomill. Den är också berikad med regenererande oljor av nyponrosfrö, safflor, jojoba och hampa.

Chamomile & Rose Beauty Balm är en toppensalva som passar alla hudtyper, särskilt för torr, kliande/inflammerad och känslig hud, eller för olika hudproblem som akne, eksem och psoriasis. Den kan även användas på spruckna händer/fötter, solbränd hud, skärsår/skrubbsår och insektsbett. Perfekt att ha hemma och till hands tycker jag.

Bodylotion:

När jag känner mig rik brukar jag köpa den här kroppslotionen från Kerstin Florian. Det är en återfuktande kroppslotion som förbättrar hudens förmåga att behålla fukt med hjälp av sheasmör, jojoba, aloe vera och E-vitamin. Funkar mycket bra tycker jag. Kerstin Florian har naturliga, ekologiska och växtbaserade kropp- och ansiktsprodukter som ger en närande och spabaserad hudvård.

Handtvål:

Jag brukar alltid köpa på mig ett lager med de här tvålarna från Urtekram. Ekologisk och med 100% naturliga ingredienser. Finns i flera olika varianter. Min favorit är Pure Lavender.

Hade jag haft obegränsat med tid hade jag gärna gjort ännu mer av mina kroppsvårdsprodukter själv. Det är ofta enkelt och kul. Här hittar du recept på läppskrubb och badbomber:

https://almavega.com/2021/02/10/vegansk-lappskrubb-for-nariga-lappar/

https://almavega.com/2021/05/05/diy-gor-dina-egna-badbomber/

Inom kort kommer ett inlägg om hur du gör din egen ansiktskräm samt ett inlägg om ekologiska och veganska produkter och smink som jag köper och använder för ansiktet. Håll utkik!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s