Vecka 21

Sommaren ligger som ett öppet hav. Jag har bara vaga planer men inget bokat. På ganska trötta ben spurtar jag den här veckan på min praktik och på torsdag är jag i mål. Färdigutbildad och redo för vila. Elva veckors ledighet som ska hela mig är tanken. 

Jag har slitit som det djur jag är. Gått upp och gjort min plikt. Fokuserat, satsat allt, gett järnet. Det har passerat dagar då jag tänkt att jag aldrig kommer orka tiden ut, det har funnits stunder då jag har bett min chef om en extra kvarts promenad längs havet. Jag har stuckit händerna i Kattegatt och tänkt på honom. Låtit tårarna trilla i vattnet, känt förnimmelser, svävat iväg, jordat mig igen och fortsatt framåt. Fortsatt leverera, fortsatt praktisera tiden ut. Jag är ganska säker på att jag i efterhand kommer att tänka att det var dåraktigt gjort. Att jag borde ha vilat några veckor till, att jag gick tillbaka för snabbt inpå. Men gjort är gjort. 

Om ni undrar var jag är i sommar så är det inte osannolikt att jag ligger i barnets position eller i Shavasana. Kanske hittar ni mig i en bakåtlutad vilstol med en bok i knät. Kanske ligger jag på en varm klipphäll och tittar upp i himlen och saknar. Kanske är jag i ett annat land och lever. Just nu är jag är oerhört sliten och i stort behov av dagar som kommer och går utan att jag behöver prestera. Jag väldigt tacksam för att jag är en person som är duktig på att spara så att jag har råd att vara ledig och få ro. Det är en slags lyx i sorgen. Jag tror att jag kommer vara stark som fan till hösten. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s