Element, stjärntecken och kristaller

De fyra elementen, jord, eld, vatten och luft, är naturens krafter som uttrycker de energier som är befintliga på jorden. Elementen har betraktats som principer och krafter med specifika betydelser sedan många århundraden. Berömda grekiska filosofer som Empedokles, Anaximenes, Platon och Pythagoras var några av de som under antiken utvecklade idén om världsalltet som inordnat i fyra eller fem element.

Jag tycker att det är spännande med svävande och obestämda saker som vetenskapen har svårt att utreda. Astrologi, spiritualitet och andlighet är inget som skrämmer mig, tvärtom.

Är du nyfiken på vilka kristaller som är extra bra att använda beroende på vilket element du är? Jag också. Men först och främst behöver du, om du inte redan vet, ta reda på vilket element du är och det gör du här:

Jordtecken: Jungfrun, Oxen och Stenbocken

Eldtecken: Väduren, Skytten och Lejonet

Vattentecken: Fisken, Kräftan och Skorpionen

Lufttecken: Vattumanen, Vågen och Tvillingarna

Och nu till det mest spännande. Vilken/vilka kristaller ska du satsa på utifrån ditt element? Läs min lilla guide och se om du blir något klokare.

Jordtecken och deras kristaller:

Jordelementen styr Rot Chakrat.

Jordelementet motsvarar de lägre frekvenserna och har med den fysiska aspekten av liv att göra. Elementet styr strukturen av våra liv som exempelvis kan innefatta hem, ekonomi, relationer, familj och karriär. Stjärntecken som symboliseras av jorden sägs vara lojala, pragmatiska, omhändertagande och logiska. Personer födda i ett jordtecken är praktiska, hårt arbetande och jordade. De har ett stort behov av säkerhet och är villiga att arbeta hårt för att uppnå den. Fysiskt påverkar jordelementet leder, skelett och vävnader.

Att promenera barfota i sand och jord, med en mystisk koppling till naturen och växtriket är den grundläggande energin hos jordtecken. När beslut blir svåra att ta och huvudet svävar uppe i det blå finnas det kristaller som sägs stå för struktur och stabilitet och som får dem grundade och harmoniska igen.

Individer födda i stjärntecken i jordelementet kan exempelvis använda sig av följande kristaller:

Agat, svart turmalin, onyx, malakit, obsidian, jaspis, aventurin, jade och turkos.

Eldtecken och deras kristaller:

Eldelementet styr Sakrala Chakrat och Solar Plexus Chakrat.

Eldelementet styr hur vi använder vår energi i världen. Stjärntecken som symboliseras av elden sägs vara kreativa, fyllda av energi och vitalitet. De här individerna kännetecknas av trygghet, temperament och värme och drömmer om ett äventyrligt liv med passion. Eldelementet är förknippat med förmågan att förverkliga våra drömmar och önskningar och nå våra mål. Fysiskt påverkar eldelementet bland annat ämnesomsättningen, hormonbalansen, körtlarnas funktioner, reproduktion och sexualitet.

Stjärntecken med eld i grunden kan behöva hålla sin inre flamma levande, då deras eld lätt tappar i styrka. Kristaller med korrelerade energi sägs kunna hjälpa individer i eldtecknen att hålla sig balanserade, livfulla och harmoniska.

Individer födda i stjärntecken i eldelementet kan exempelvis använda sig av följande kristaller:

Bärnsten, eldagat, eldopal, diamant, rubin, röd granat, karneol, citrin, röd jaspis, sardonyx, röd turmalin och zirkon.

Vattentecken och deras kristaller:

Vattenelementet styr Hjärt Chakrat och Hals Chakra.

Vattenelementet påverkar känslokroppen. Stjärntecken som symboliseras av vatten sägs vara mystiska, lyhörda, fantasifulla och tillförlitliga som vägvisare. De har en stark instinkt och är empatiska. Personer födda under ett vattentecken önskar känslomässig trygghet. De är särskilt känsliga, intuitiva och har ofta en fallenhet för det konstnärliga. Fysiskt påverkar vattenelementet blod- och lymfcirkulationen, hjärtats hälsa samt kroppsvätskorna.

Fantasin och det drömska inre livet kan grumla dessa teckens klarsynthet och energi. Kristaller med matchande frekvens sägs kunna lätta ovädret, stilla känslostormen och skapa känslomässig balans. De sägs också kunna hjälpa en att uttrycka känslor, sätta gränser, lindra nedstämdhet och förbättra sömnen.

Individer födda i stjärntecken i vattenelementet kan exempelvis använda sig av följande kristaller:

Smaragd, krysopras, opal, akvamarin, månsten, sötvattenpärla, korall och hematit.

Lufttecken och deras kristaller:

Luftelementet styr Tredje ögat Chakrat och Kron Chakrat.

Luftelementet hör samman med vår mentala aspekt och öppnar porten till de andliga dimensionerna. Stjärntecken som symboliseras av luft sägs vara intellektuella, nyfikna och initiativtagande. Individer födda under ett lufttecken är snabbtänkta och kommunikativa vilket gör det sociala spelet enkelt för dem. De här personerna är kända för sin kärlek till yttrandefrihet, tanke och rörelse. Fysiskt förknippas luftelementet med andningen och hjärnans funktioner.

När luftens stjärntecken sitter fast och friheten känns bortom horisonten sägs det finnas kristaller som kan återställa balansen och nå mental klarhet. De sägs också kunna hjälpa oss att fokusera, lära oss nya saker och bli mer mottagliga för impulser från de högre dimensionerna.

Individer födda i stjärntecken i luftelementet kan exempelvis använda sig av följande kristaller:

Safir, rökkvarts, turmalin, topas, rodonit, blå kalcedon, lapis lazuli, ametist och peridot.

Tips! För att balansera och komplettera ditt solteckens olika energier kan du också använda ditt motsatselements kristaller: eld-vatten och jord-luft.

Avslutningsvis kan det också vara kul att veta att det ibland talas om ett femte element, storm. Det uppstår när de fyra grundläggande elementen är i perfekt samverkan. Kristaller som är kopplade till storm kan hjälpa dig vid större förändringar både på det inre och det yttre planet.

Kom också ihåg att en kristall kan höra hemma i mer än ett element.

Här är en fin butik med mycket information där du kan hitta en kristall som är rätt för dig, just nu:

https://www.kristallrummet.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s