Vindspelet, Grodan och Draken

Behöver du få in lite spiritualitet i ditt liv? Kanske attrahera harmoni, lycka, livskraft eller rikedom? Här är tre lyckobringande symboler för den som gillar sånt.

Vindspel låter fint och sägs locka till harmoni. Ljudet som uppstår ska göra Chi välvilligt och gynnsamt. För bästa effekten ska det hängas i Nordväst eller i ogynnsamma hörn. Vindspel bör ha ihåliga stavar då det hjälper Chi att strömma och gärna sex eller åtta stavar för att förstärka lyckan.

Den här tycker jag är fin:

https://www.amuletten.net/vindspel-solfangare/vindspel-woodstock-prairie-jasper

Grodan representerar livsenergin, chi, och sägs komma med ett långt liv och rikedom. Både grodor och paddor kännetecknas av att de för med sig välstånd, rikedom och framgång. Placera grodan på golvet nära ingången så att den är på väg in i huset med välstånd. Vänd den inte mot ytterdörren bara för då hoppar lyckan ut. Du kan också ställa den var som helst i köket eller i vardagsrummet. Sätt gärna lite pengar i grodans mun. Egentligen ska grodan vara trebent men jag tror nog att det går bra med fyra också.

Jag gav min man en porslinsgroda i present den dagen han sa upp sig från ett rätt bra jobb för att starta eget. Grodan har följt oss sedan dess och ja, det har gått riktigt bra. Hen står på en hedersplats vid ytterdörren vart vi än flyttar.

Här kan du köpa den traditionella guldmålade grodan/paddan med röda ögon och ett mynt i munnen. Grodan sitter på en hög med traditionella kinesiska kontanter:

Draken symboliserar livskraft och styrka. Trygghet och säkerhet är drakens kännetecken och förändring tillhör hens natur. Draken är också en symbol för godhet, mod och uthållighet. I kinesisk mytologi är Draken yang, aktiv manlig energi, och den förutbestämda partnern till Fågel Fenix, som symboliserar yin, det feminina.

I Feng Shi vill en fånga den chi, den positiva livskraften, som finns i drakens andning.

Här kan du köpa en fin drake i metall:

https://www.kinabutik.se/feng-shui/lycka/feng-shui-lycka-drake

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s