Femton frågor om tid

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Jag ifrågasätter det här med tid flera gånger i veckan. Jag blir inte klok på den. Rör jag mig framåt ihop med den eller är jag stenen som ligger still i floden när tiden kommer forsande framåt. Är det nyttigt att mäta allt i tid? Är det sunt att relatera allt som händer till tid framåt och bakåt? Är det bra att leva livet efter sekunder, timmar och minuter? Jag förstår ju att det kan vara bra att ha den här grundläggande dimensionen i vår tillvaro som gör att vi kan beskriva händelser i en ordnad följd i vissa lägen, men jag vet inte om jag fullt ut förstår det här med tid. Är den verkligen så viktig?

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Morgonen när jag precis gått upp. Jag är nästan alltid taggad på en ny dag. Jag kan vara irriterande morgonpigg för den morgontrötta och jag ogillar väldigt mycket att ligga och dra mig. Jag detonerar varje morgon.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Jag har ingen favoritdag. Tycker att de flesta dagarna är trevliga. Efter en helg är det skönt att veckan drar igång och när veckan är slut är det skönt med helg. Så går veckorna runt och ihop i en rätt skön lunk och jag glider med bäst jag kan genom de toppar och dalar som hör livet till.

4. När går tiden som snabbast?

När jag har flow eller när jag arbetar med kroppen och bygger, monterar, renoverar, målar osv.

5. När går tiden som långsammast?

När jag har för lite att göra eller när jag känner smärta. Jag har en hatkärlek till de stunder i livet när allt stannar av, när dagarna som passerar övergår i minuter och sekunder som långsamt tickar förbi. Oftast inträffar de stunderna när något extremt och smärtsamt händer, när det är kyligt, kallt och vidrigt. Det är den delen jag hatar. Samtidigt är det i de här stunderna, när livet ruskar om en ordentligt, som jag känner mig extra nära sammanbunden med allt, levande och exceptionellt närvarande i stunden.

6. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Noll minuter de flesta dagarna men när jag vill vara extra fin, en minut. Jag har över lag alltid varit väldigt ointresserad av smink och skönhetsprodukter.

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Tycker att det är spännande att leva i tiden som är nu men annars hade det ju varit utmanande att leva på äldre stenåldern. Det hade passat mig bra att säsongsbo och flytta runt mellan olika boplatser när årstiderna växlade. Jag hade tillverkat föremål i sten och livnärt mig på jakt, fiske och insamling av växter.

8. Äter du snabbt eller långsamt?

För snabbt. Jag tränar på att äta långsammare så att jag hinner känna smaken innan jag sväljer. Alltså då menar jag att verkligen känna (och helst njuta) smaken.

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på? 

Familj, träning, roliga jobb, resor och naturupplevelser. Det är också de sakerna som gör mig gladast.

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Städa toaletter, rensa avlopp och kontakta myndigheter.

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Jag vaknar runt 07.00 och somnar vid 22.30 nästan alla dagar i veckan. Gillar inte att ändra mina sovtider, blir bara trött och grinig av det. Min sömn har alltid varit av hög prioritet för mig eftersom det är den och regelbundet intag av bra mat som har hjälpt mig igenom mycket skit. Jag är mycket tacksam över att jag kan sova bra de flesta nätterna.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

En jordenruntresa på obestämd tid hade ju suttit fint. Åka från plats till plats, stanna så länge jag känner för det, åka vidare när jag tröttnar eller är sugen på nya upplevelser och nya människor.

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Sov.

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Jag ska göra min tredje dag på min praktikplats och kolla på havet.

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Då är jag nog jävligt kär och bor i ett land där det alltid är över 15 plusgrader. Jag läser i solen på min terass varje dag och är löjligt tillfreds och harmonisk. Jobbar gör jag bara om jag känner för det eftersom jag kommer ha så mycket pasta på banken. ;)))))

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s