Vecka 10

Jag gjorde ett glädjetjut när jag la på telefonen och avslutade samtalet. En stor sten lyftes från mina axlar och jag kände ett skönt lyckorus skölja från tåspetsarna upp till kronchakrat. Min högra handflata slog ett lätt slag mot vänster bröstkorg. Jag brukar göra så när jag är extra nöjd med mig själv. 

Det har varit tungt att söka praktikplats på ett hotell i en rådande pandemi. Inte så att jag har fått nej på särskilt många ställen, det har bara tagit emot rejält att ringa samtal om LIA-plats till en bransch som är i fritt fall. En bransch som har lite annat att rodda med än att ge en språngbräda ut i arbetslivet till en elev som ska göra färdigt sin utbildning.

Det har legat och tryckt i mig hela hösten och jag har inväntat ett bättre läge som aldrig kom. Till slut fanns ingen tid kvar att vänta in. Det var bara att ta tjuren vid hornen, sätta hörsnäckan i örat och slå rätt nummer. Efter några presentationsmail och samtal fick jag ett ja. På ett flott hotell vid havet. 

Snart har jag läst färdigt en två-årig utbildning på mindre än ett år samtidigt som jag har jobbat heltid. Om jag är nöjd med mig själv? Ja, jag är fett nöjd. Jag har tagit tag i en situation som jag hamnat i men inte trivs med. Jag försöker uppfylla en ny dröm som jag har och gradvis förflytta mig till en bättre plats. Som en bör göra. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s