10 sätt att jorda dig

Det sägs att en ojordad kropp kan utveckla sjukdomar och olika kroppsliga symtom och besvär. Tecken på att en kropp är ojordad kan vara att ofta känna sig trött, ha sömnsvårigheter, kroniska inflammationer och allergier, känna stress och ha mycket muskelspänningar. Det sägs också kunna medföra en obalans i kroppens biologiska rytm.

Här är tio sätt som du kan jorda dig på om du tror att det är något för dig.

1. Det absolut mest effektiva sättet att jorda sig på är att gå barfota ute på marken. Du ska ha dina fötter direkt mot marken och alltså inte ha på dig skor eller strumpor och inte heller stå eller gå på asfalt som inte är ett naturligt underlag. Du kan jorda dig genom att stå, sitta eller ligga på jord, sand, gräs eller andra naturliga underlag.

2. Omfamna ett träd och ta del av trädets energi och långa, trygga rötter. Att krama träd ger mycket bra energi, lugn och stabilitet. Olika träd har olika energier. Det stadigaste trädet är ek vars energi är orubblig och om du står i kontakt med ekens energi en stund är du garanterat jordad efteråt. Björken är lugnande och har en renande inverkan på kropp och själ. Granar är moderligt omfamnande med mycket yin-kraft. Tallen är trygg och rakryggad med massor av yang-kraft.

3. Andas några djupa andetag, in genom näsan och ut genom munnen. Rensa dina tankar på allt i några minuter.

4. Att vistas ute är jordande. Fixa i trädgården, åk till en strand och tryck ner dina fötter och händer i sanden eller ta en långpromenad i skogen.

5. Bada i hav eller sjö. Vikingen badar året runt men om du inte gillar det kan du ta havssalt i vattnet i ett badkar för att rena både kropp och energier och komma i kontakt med jordenergin. Du kan också göra en saltskrubb av havssalt och olivolja och använda i duschen.

6. Ett smart sätt att dra ner energi till fötterna om du inte har tillgång till natur är att stoppa fötterna i ett fotbad. Lägg i havssalt och några droppar eterisk olja eller några citronskivor eller torkade örter som rosmarin eller lavendel.

7. Ät grönsaker som har växt under jord, morötter, potatis, rödbetor och palsternacka till exempel. Det sägs ha en jordande effekt. Rå kakao ska också vara bra för att jorda sig.

8. Blunda och tänk dig att det växer rötter från solar plexuschakrat i magen, ner till dina fötter och sedan vidare ner i marken in till jordens inre. Känn hur du blir mer förankrad och i kontakt med jorden.

9. Stenar kan hjälpa dig att komma i kontakt med den jordande energin. En sten i skogen kan förmedla uråldrig visdom. Du kan också sätta dig på en klippa och känna energin. Ser du en sten på marken som drar till sig din uppmärksamhet kan du ta upp den och hålla den en stund i handen precis som barnen gör. Den hjälper dig att jorda dig. Du kan bära med dig stenen och ta fram den och hålla i den när du känner att du behöver landa eller komma ner.

10. Det finns kristaller med en hög vibration men det finns också kristaller som fungerar jordande. De här kristallerna samarbetar med vårt rotchakra och hjälper oss att hålla oss jordade. Du kan bära stenarna i en ficka eller som ett smycke. Hematit, svart turmalin, kyanit, svart obsidian, röd jaspis och mossagat är exempel på jordande stenar.

Andra sätt för att inte bli ojordad sägs vara att en till exempel kan undvika stress, att äta för mycket socker, att vara i närheten av elektronik under långa stunder, att dricka kaffe och svart te och att befinna sig en längre tid på curry- eller Hartmannlinjer.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s