Vecka 8

Allt stannade av. Jag fick lägga min strävan åt sidan och sköta om igen. Det händer mig inte allt för sällan. Att jag måste pausa mitt för att hinna med. Att jag måste finnas där. Jag har torkat kräk och passat upp. Baddat panna och strukit hud under natten. 

Det gjorde inte så mycket att jag fick skjuta på mina åtaganden några dagar. Jag passade på att läsa ut två böcker, sitta framför en öppen spis och varva ner. Jag fick avboka en provtagning och boka in en annan. Jag har tvättat, torkat, trugat, strukit träningspass och stannat inne. Det är bättre att gilla läget och inte stressa upp när en faktiskt oväntat fick tid till att stressa ner. Också.

Jag är van vid att det mesta hänger på mig. Van vid att inte kunna byta av eller lämna över när jag är trött, van vid att fixa allt själv. All markservice plus allt oförutsett som alltid inträffar i livet. I familjelivet. Jag har lärt mig strategier för att orka igenom och hålla ut. Det händer att jag planerar veckan men jag vet alltid om att vilken dag som helst kan vara den dagen då jag ändå måste strukturera om uppgifterna. Det är därför jag nästan alltid tar mig an livet på uppstuds. Rätt ner i marken på morgonen, sedan högt upp i luften. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s