5 saker som har gjort mig glad det senaste

Första saken som gjord mig glad det senaste:

Att få hem den här lådan med mat och hygienartiklar som jag beställt från Bodystore. Brukar bunkra upp med torrvaror därifrån. Är du nyfiken på vad som döljer sig under översta lagret? Ok, varsågod:

Älskar ren mat. Tänker ofta att det borde vara den ekologiska maten som är den vanliga och den orena den som behövde särskild märkning. Oekologisk frukt skulle ju exempelvis kunna vara märkt med ”Innehåller rester av kemiska bekämpningsmedel”. Istället för ”EU Ecolabel” skulle märkningen kunna vara ”EU Pesticideslabel”

Andra saken som gjord mig glad det senaste:

Biblioteket öppnade med en del kompromisser. Men det öppnade! Jag beställde de här böckerna på nätet, fick komma in och hämta upp dem och hade tur att pricka in ett klockslag som andra inte gjorde så jag fick gå runt en stund bland hyllorna och kolla. Jag strök min blick långsamt över boktitlarna och tänkte på alla historier som finns inuti. Kände de stundande lästimmarna och mina lugna andetag. Jag valde ut två extra böcker och lät handen glida över bokomslagen. Helt underbart var det att återvända.

Skönt att ha en bokhög i avdelningen ”att läsa” i hyllan igen. Då är allt i sin ordning.

Tredje saken som gjord mig glad det senaste:

Jag har tagit bort klädstången över min byrå och istället köpt nya krukväxter och krukor och ställt där kläder hängde förut. Skönt att låta naturen ta plats inomhus. Skönt att bli av med plotter.

Krukorna är från Blomsterlandet för den som tänker oj jäklar vilka fina krukor!

Fjärde saken som gjord mig glad det senaste:

Den här magnifika tårtan som min dotter gjorde till hennes födelsedag. Det tog en halv lördag att få till den första omgången bottnar. Jag säger den första omgången eftersom de inte blev så lyckade som hon ville. Det tog en halv söndag att göra nya. Och två, tre timmar att montera ihop och garnera tårtan. Jag tycker mycket om när människor kämpar för att få till det, när inte ett uppgivande är aktuellt över huvud taget. Målbilden var klar och tydlig genom hela processen: Att lyckas.

Det blev en regnbågstårta!

Femte saken som gjord mig glad det senaste:

Tanken på att inreda vår terrass i Spanien. Tycker att den här bilden är bra inspiration. I framtiden när jag kommer att bo där längre perioder ser jag fram emot att ha många gröna växter som tål mycket sol.

Tänker mig en hänghörna…

Produktbilder från Jysk.

och en matgrupp. Och så vet jag några som är tända på en hängmatta.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s