Månaden som gick

Månadens bästa köp:

Den här pallen från Mio som ska få bo i vår hall.

Månadens mest onödiga köp:

En nagelfil som jag köpte i en billig krafsaffär på Teneriffa. Fungerade den? Svar: Nej. Skitdålig var den.

Månadens bästa tv-program/film:

Apaches på Netflix. En lagom spännande serie om en ung journalist som tvingas in i kriminalitet för att rädda sin pappa och familj. Om jag ser den för språkets skull? Svar: Ja. Om jag är småförtjust i Alberto Ammann? Svar: Ja.

Månadens bästa klädesplagg:

Den här jackan som kom väl till pass under månadens andra halva då flyttfågeln (jag) anlände från varmare breddgrader ett tag innan vädret egentligen var lämpligt.

Månadens bästa maträtt:

Har inte ätit så spännande mat det senaste men den här bönsalladen med spenat, kidneybönor, kikärtor, tomat, rödlök, cashewnötter och hackad ingefära har jag ätit några dagar och den var god.

Månadens godaste dryck:

Färskpressad juice på melon som jag drack i San Andrés på mitt gamla stammishak från tiden då jag bodde där.

Månadens naturupplevelse:

Att åka i bergen i Anaga på norra Teneriffa. Helt sjukt. Finns inga bilder som på riktigt kan beskriva de här vägarna och den här naturen. Måste upplevas irl.

Månadens roligaste händelse:

Resan till Teneriffa. Jag hade en så jäkla rolig månad där! Mår så bra av att vara ute i naturen största delen av dagen, varje dag.

Månadens tråkigaste händelse:

Att byta tjugo grader och blå himmel mot gråskala och slask. Längtar efter en tid då jag kan stanna många månader i rad.

Månadens Self-treat:

Att långspringa hem till mina föräldrar på morgonen, dricka vatten, prata, ta en kaffe, käka en banan, och sedan springa hem igen när regnet börjat droppa från himlen. Tycker att det är så himla härligt att vara ute i flera timmar och varva träning med andra aktiviteter. En favorit är att springa till fina platser, ta foton, kolla på naturen, stretcha och sedan springa tillbaka. Det är sådant som får mig att känna livet.

Månadens kreativa projekt:

Monterade ihop tre sängar, två skrivbord, ett köksbord, fyra stolar, en byrå, två skrivbordsstolar och sist men inte minst en bäddsoffa på Teneriffa. Soffan kom i två stora kartonger. Jag kan säga att jag inte var beredd på det! Jag trodde att soffor självklart levererades monterade. Men jag lärde mig något nytt. #Ikea.

Månadens dessert:

Vegansk chokladmousse gjord på bland annat svarta bönor och avokado.

Månadens känsla:

Extremt glad i två veckor, sedan lite ångestfylld, sedan i acceptans. Högt, lågt och mittemellan med andra ord.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s