Goda frukostar

Jag är en frukostmänniska. Tycker lätt att det är dagens bästa mål mat. Är jag själv hemma äter jag gärna frukostmat även till lunch och middag. Jag vet att jag har många med mig här! Frukostmat går ju att variera i all oändlighet. Här är några extra goda frukostar som jag har ätit det senaste. Och om du nu tänker men va? Gröten då? Har hon slutat med den? Nej då. Oroa dig inte. När en går upp två, tre timmar före resten av gänget så är det lagom med frukost nummer två när de andra äter sin första.

Åt den här utomordentligt goda frukosten på Sanahoria i Los Cristianos i början av januari. Veganska pannkakor med frukt och agavesirap samt en sandwish med tofu, tomat, ärtor och champinjoner. Drack ett glas med nypressad apelsinjuice och en kaffe som inte kom med på bild. Smaskigt värre.

Annan förmiddag, samma ställe. Lycka att hitta vegansk croissant! Färskpressad apelsinjuice, färskpressad juice med apelsin, ingefära, morot och kiwi. Kaffe med havremjölk.

Ytterligare annan förmiddag: Acaibowl med färska frukter, bär, gryn och frön. Nyttigt. Gott. Kaffe på det.

Mina barn får regelbundet frukost på sängen. Tycker om att skämma bort dem ibland på helgerna. Här blev det grov smörgås med Oatlys Påmackan-Tomat/Basilika. Plantis Soygurt toppad med sockerfria flingor, banan, mango och hallon. Melon, juice, vatten. Jag tog samma plus en kaffe.

En annan god frukost jag åt för några dagar sedan: Smoothie bowl med granola, kokos, pumpafrön och havregryn. Viktigt att lägga upp det fint så att ögonen också får äta.

Gjorde den här fina kompotten en dag. Nedifrån och upp: Blåbär, hallon, mango, kiwi, granola, chiapudding. På toppen lite agavesirap, sesamfrön och kokos.

Hoppas ni fick lite inspiration till era framtida frukostar. Ett tips är att lägga några extra minuter på att få det extra gott några dagar i veckan. Det gäller även måndag till fredag.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s