Mina favoritbutiker

Mest av allt gillar jag att spara men när jag behöver handla så har jag några favoriter. Just nu går jag sällan i affärer, som ju råden uppmanar oss till. Men när den här pandemin lagt sig i framtiden är det de här affärerna jag ser fram emot att återvända till:

H&M

Jag gillar H&M:s vision om att göra bra design tillgänglig för alla på ett hållbart sätt och att erbjuda mode, design och tjänster som gör det möjligt för människor att bli inspirerade att uttrycka sin egen personliga stil. Jag tycker att H&M lyckas väl med sin vision även om de så klart måste bli ännu bättre på hållbarhet och miljötänk. Men jag tänker att vi konsumenter också har ett väldigt stort ansvar i att inte handla i onödan hela tiden. I alla fall, jag gillar H&M.

Adlibris fysiska butiker

Det är en speciell känsla att gå i bokaffärer tycker jag. Lite som att gå in i en värld av lugn och förhoppning. Jag är så glad att det fortfarande finns fysiska bokaffärer kvar. Adlibris är min favorit. Skön atmosfär och ett bra urval av böcker, leksaker, garn och pyssel.

Butik Rot (som tidigare var Kajsa Warg)

Bild lånad från https://butikrot.se/butiken/

Butik Rot som tidigare var Kajsa Warg på Renstiernas gata 20 i Stockholm har länge varit en av mina absoluta favoriter. Jag brukade handla här regelbundet under de år då jag bodde i huvudstaden. Jag kan gå här inne hur länge som helst. Här behöver inte jag själv ifrågasätta det mesta i alla innehållsförteckningar för det har Butik Rot redan gjort för mig. Lyxigt. Här säljs varor med autentiska ingredienser och mat som är bra både för människa och jord.

Myrorna

På Järntorget i Göteborg har Myrorna en stor second hand-butik på 4 våningar med kläder, inredning, vintage, böcker och möbler. Här är väldigt nice att strosa runt och spana på saker.

Monki

Ända från start har Monkis budskap varit tydligt. Att stå upp för jämlikhet, rättvisa och kärlek och att vara vänlig mot världen och stärka de unga kvinnorna i den. Jag älskar den kreativa gatustilen på kollektionerna, mycket färg, coola mönster och bra statements som kan hjälpa en att stå upp för sig själv – och andra.

Naturkompaniet

Jag tycker väldigt mycket om att gå in på Naturkompaniet och drömma om ett liv med maximal tid utomhus. Jag får alltid lust att köpa det jag behöver för ett halvår i skogen eller ett halvår på en strandremsa och sedan flytta ut. Det jag tycker extra mycket om är att jag kan lita på att sakerna kommer att hålla eftersom butikerna har höga krav på kvaliteten på sortimentet som tas in. Naturkompaniet uppmuntrar till att göra vardagen till ett äventyr och det gillar vi ju! Ett aktivt friluftsliv åt människan – ja tack.

Lagerhouse

Jag gillar att strosa några varv inne på Lagerhaus. Sedan starten 1996 i Göteborg (binkblink) har de sålt egendesignade mönster och varor. Jag gillar lekfullheten som genomsyrar sortimentet. Det gör mig glad.

Weekday

En annan favorit är Weekday. Jag tycker att de lyckas väldigt bra med sin design som är påverkad av ungdomskultur och street style. Tycker också mycket om blandningen av dam- och herrsortimentet som ibland skrider över gränserna och inte är så stereotypt. Mer färg, mönster och snitt åt männen!

Erikshjälpen

Jag tycker att Erikshjälpen i Kungsbacka har lyckats extra bra. Det känns alltid fräscht, genomtänkt och ordnat. Det är alltid kul när second hand butiker anstränger sig lite och inte bara slänger in sakerna. Fint café finns det också, med veganska punschrullar och allt!

Jag kan också verkligen rekommendera ett besök på Erikshjälpens webbshop: https://www.secondhand.se

Regnbågen

Bild lånad från https://www.goteborg.com/regnbagens-bocker-och-smycken/

Jag gillar att slinka in på Regnbågen på Haga Nygata 11 i Göteborg. Det är härligt flummigt och jag tycker att ett lugn sprider sig i kroppen så fort en öppnar dörren. Här finns kristallkulor, tarotkort, klangskålar, tumlade stenar, smycken, träsniderier, rökelse, böcker och en hel del andra sköna saker.

Designtorget

Ända sedan start har Designtorget legat mig varmt om hjärtat. Jag tycker att hela konceptet är fint med att ha en marknadsplats som gör det möjligt för formgivare att göra verklighet av sina idéer och introducera dem för marknaden. Designtorget har framför allt olika produkter inom kök, hall och förvaring, vardagsrum, belysning, teknik samt smycken och accessoarer men då och då plockas även produkter inom andra kategorier in. Det är alltid spännande att gå in här och se vilka smarta idéer människor kommit på.

Stadium

Jag är också ett stort fan av Stadium. När det är dags för nya löparskor går jag alltid hit. Och när det är andra sportsaker jag behöver är det alltid här jag kollar först.

Calvn Klein

Calvin Klein är mitt favoritmärke som ni kanske har förstått. Så där Calvin Klein säljs, där är jag.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s