Vecka 1

För några år sedan mötte jag regelbundet en man som kom barfota till våra möten. Hans fötter var alltid smutsiga. Väldigt smutsiga. Det visade sig att han bara använde skor ute under december och januari månad. Men bara om det var riktigt kallt. Han berättade för mig att han älskade när hans fötter hade direktkontakt med jorden. Att han ville åt den läkande energin i form av fria elektroner som jorden under oss är en obegränsad källa av. Nu kanske du får en bild av den här personen som inte stämmer därför vill jag poängtera att det här var en välklädd och välutbildad man. Han brukade möta mig propert klädd och pratade påläst om alla möjliga ämnen. Det enda som var avvikande var hans fötter. Jag undrade många gånger om det var han som avvek eller om det var alla vi andra. 

Jag minns att jag tyckte att det var så himla skönt att lyssna på en person som öppnade nya dörrar för mig. Jag minns att jag brukade tänka att han verkade vara så fri, så befriad. Han hade inga kroniska inflammationer, inga sömnproblem, inga allergier eller autoimmuna sjukdomar. Jag var ofta imponerad av hans lättsamma inställning till livet. För att inte tala om den fascination jag kände för hans skitiga, valkiga fötter. Att jorda sig betyder inom vetenskapen att man har direktkontakt med jorden, och därigenom tar upp de fria elektronerna som sedan oskadliggör de fria radikalerna i kroppen. Hudkontakt med Jorden, alltså gå barfota på gräs, sand, jord och sten. Precis som människan gjort i alla tider. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s