Vecka 52

Jag har stängt dörren till omvärlden och gått in i rummet. Här finns bara stillheten. Jag återvänder alltid hit. Det är här alla svaren finns, det är här jag alltid kan slappna av utan krav. Rummet är min källa till energi. Det finns ingen som behöver mig, ingen som kräver saker av mig, ingen som ber mig. Här finns ingen bekräftelse att jaga, ingen berömmelse att eftersträva, ingen tid att spara. Det finns bara jag som vilar i stillhet. Det är en helig plats. 

Stillhet är en exklusiv lyx. En gratis lyx som människan borde unna sig så ofta hen kan. Det finns många tekniker för att stilla sitt sinne och skapa ett inre lugn. Ett inre lugn bidrar till att utveckla en förmåga att lättare hantera tankar och känslor och det i sin tur ska bland annat öka det allmänna välbefinnandet, minska stresskänslor och också påverka blodtrycket positivt. Genom att studera resultat av meditation med vetenskapliga metoder och modern teknik har forskare sett att meditation har en mycket god inverkan på många stressrelaterade besvär. Fast det visste vi ju redan innan forskarna gick in och sa sitt. Känner du dig stressad? Hitta en metod som du gillar för kroppslig och mental avslappning. En vägledd meditation är en bra start för att börja vandringen mot din stillhet.  

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s