Nyårsfirande i Coronatider

Känner du någon som har en husvagn? Jag kan nästan lova att den är ledig över nyår. Fråga om du får låna den. Fyll upp med god mat och varma kläder. Kör ut och parkera framför havet. Spring över klippor eller sand och fira in det nya året.

Känns det som att alla andra är bjudna på roliga nyårsfester medan du inte vet vad du ska göra? För det första, alla är inte det. Speciellt inte i år. Jag vet många som sitter hemma varje år. Men om du är ledsen och ensam är det bra att komma ihåg att en nyårsafton bara handlar om några timmar av ens liv. Gör något för dig själv. Något som gör att livet känns lite drägligare. Ta ett långt bad med tända ljus och choklad. Duka upp god mat framför en bra serie eller film. Baka bröd. Stöp ljus. Kör ett styrkepass på vardagsrumsgolvet. Vad fan som helst som får dig att må bättre. Kom ihåg att väldigt många med dig inte är på en rolig fest. Och många av de som är på den där roliga festen har ändå en kass kväll.

Skriv en novell om året som gick och ha rikligt med snacks inom en armlängds avstånd. Låt orden flöda hämningsfritt. Sjunk in i din kreativitet.

Packa varma kläder, spritkök, god mat, vintersovsäckar och annat ni kan tänkas behöva och dra iväg till en favoritplats i skogen eller vid en sjö. Njut av stillheten och glöm glitter och fylla. Andas frisk luft och fyll på. Vad kan vara en bättre start på ett nytt år än att vakna upp i naturen?

Bjud in några få likasinnade och kör lan-party hela kvällen och natten. Förbered med mat i kylen, mycket mineralvatten och en del snacks. Varva med armhävningar och burpees emellanåt.

Känner du innerst inne, fastän du har flera olika valmöjligheter, att du ändå helst av allt vill stanna hemma. Gör det då. Stanna hemma. Nörda in dig ordentligt i det du älskar att göra när du är hemma. Käka en oliv eller två.

Hyr en stuga i närheten. Du måste inte åka långt för att komma ifrån ett tag. Logga ur och kom ner i varv. Ta med brädspel, böcker, värmeljus och lättlagad mat. Gå långa promenader. Lyssna på naturen, var närvarande när andra talar.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s