Tre saker du kan kolla på på svtplay

https://www.svtplay.se/video/28496337/valdtagen-av-polisen

Höj din röst. Den kan göra skillnad. Även om det ibland kan kännas lönlöst att säga ifrån i den här sjuka världen så tycker jag att den här dokumentären är ett bra bevis på att en enskild person kan vara med och skapa förändring.

”Tonåringen Anna Chambers anklagar två New York-poliser för att ha våldtagit henne medan hon suttit i arrest 2017. Men hennes anklagelser motarbetas av polisen och hon smutskastas som lögnare. I den här dokumentären undersöks de tusentals fall av sexuella överträdelser som årligen riktas mot den amerikanska polisen, och upptäcker det kryphål i lagen som gör att så många poliser frias från anklagelserna.”

https://www.svtplay.se/video/8284182/hopptornet

Jag fick puls av den här kortfilmen. Det kändes som att det var jag som stod i hopptornet. Kul film om mod och skräck i en härlig blandning.

”Om modet att hoppa från ett 10-metershopptorn. Höjdskräck i kombination med rädsla att inte klara trycket inför betraktarens ögon. För några, en utmaning. För andra, ett livsavgörande ögonblick. En studie i det mänskliga psyket.”

https://www.svtplay.se/video/28493417/samtidigt-pa-jorden?start=auto

Jag tänker en del på döden. Eftersom den är en del av livet. När jag ramlade över den här dokumentären tänkte jag att den kunde vara bra att se på, att jag kunde få se hur det faktiskt går till efter att en människa har dött. Det är en långsam dokumentär som gav mig faktiska bilder av hur det ser ut på ett krematorium till exempel. Det är något jag funderat på ett tag.

”En empatisk och humoristisk resa genom livet efter döden, från patologerna till gravgrävarna, likbilsförarna, balsamerarna och begravningsmusikerna. Vi har alla samma väg att vandra och här guidas vi omsorgsfullt genom ritualer och möter de personer som ägnar sina liv åt döden.”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s