Månadens sten, November – Citrin

Bild lånad från kristallrummet.se

Citrin tillhör gruppen kvartsstenar och har fått sitt namn efter den gula färgen. Många citriner får sin färg genom att man hettar upp ametister. Den naturliga citrinen är betydligt blekare och inte lika vanligt förekommande. Den naturliga citrinen finns bland annat i Brasilien, USA, Madagaskar Argentina, Myanmar, Namibia, Ryssland, Skottland och Spanien. 

Citrin är en glad och positiv sten som stimulerar oss att se det ljusa i tillvaron. Den kan bäras som en amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Stenen hjälper dig att manifestera det du önskar, höjer din produktivitet och ökar din kreativitet. Den öppnar inre dörrar och hjälper dig till klarhet. Den som vill bryta sina egna mönster och göra upp med begränsningar ur det förflutna kan bära citrin.

Citrin är också en sten för överflöd och välstånd. Den stimulerar generositet både hos dig och din omgivning. Stenen hjälper dig även att utstråla en högre attraktionskraft, vilket stärker förmågan att manifestera och attrahera det du önskar dig.

Stjärntecken: Tvillingarna

Chakra: Solar plexus 

Information hämtad från kristallrummet.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s