Kungsbacka ultras, Johan Espersson

Läste den här fina boken i ett svep för ett tag sedan. En utmärkt roman om ung kärlek, sökandet efter meningen och längtan bort. Huvudpersonerna växer upp i Kungsbacka, utanför Göteborg, och stora delar av boken utspelar sig där. Jag tycker att författaren porträtterar känslan av att växa upp i en liten ort och den ungdomliga längtan på ett vackert sätt. Romanen inleds med huvudpersonernas sista gemensamma resa då de som unga vuxna ska lämna barndomen. Och varandra. Sedan rör sig tiden som looper genom berättelsen med fragmentariska minnesbilder av kärlek som drabbar och passerar, manlig vänskap, självvald utanförskap och vardagstristess.

Romanen kändes som en väldigt lång och bitvis smärtsam dikt. Flera gånger lyfte jag ut ensamma meningar och beundrade dem. Författaren är skicklig med språket, det är vackert och experimentellt. Jag tycker om att det lämnas så mycket tomrum och så mycket osagt mellan raderna.
Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s