Vecka 44

Skogen låg tyst när jag gick med min plasthink i riktning mot blåbärsriset. Det är några veckor sedan nu men minnet sitter tätt inpå fortfarande. Solen strilade ner sina strålar mellan trädstammarna och kastade ränder i en vidgande cirkel. Det var en kort och stillsam vandring. Förutom några grenar med blad som rörde sig i vinden såg jag ingen direkt rörelse fast jag visste att de förekom aktivitet ungefär överallt där jag satte mina fötter. Så som det gör i skogen. En del av mig kände att jag var hemma igen. Allt föll på plats. Mina tankar fick vandra fritt och tiden var nu, hela tiden. 

Jag hade höga gula Tretorn-stövlar som skydd mot fästingar. Jag tycker inte alls om de parasiterna och har ingen lust att vara värddjur åt ett spindeldjur som vill suga mitt blod. Det fanns så mycket blåbär och det tog sin tid att plocka. Burken fylldes långsamt och bären tog aldrig slut. Jag fick sällskap av en bofink som jag misstänkte letade efter bär, insekter eller frön. Jag stoppade ett bär i munnen och hoppades att mina celler skulle skyddas från oxidativ stress. 

Ibland tar jag ögonmått på en kvadratdecimeter i skogen och studerar den uppmätta ytan och vad som sker där ingående. Det brukar vara spännande. Jag behöver skogens gratistjänster för min hälsa. Lugnet och skönheten är nog aldrig så stor som där. Utevistelser hjälper till att reglera den biologiska klockan och ger bättre nattsömn. Den D-vitamin som en tankar från mars till oktober interagerar med andra system i kroppen, som till exempel immunsystemet, vilket försvarar kroppen mot infektionssjukdomar. Forskning visar att vistelse i skogen sänker stressnivån. Nu är det hög tid att återvända djupt dit in och lägga sig platt. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s