Vecka 43

Så var det dags igen. Jag parkerade bilen och la på två kronor, tänkte att det nog borde räcka. Femtiofem minuter. Luften slog kall mot mina kinder när jag gick över parkeringen och sökte med blicken mot byggnaden för att hitta rätt ingång. Jag gick in, tog vägen via toaletten, tvättade händerna noga i trettio sekunder, gick två trappor upp och kände av min extra långa springrunda i benen från gårdagen för varje kliv jag tog. Boken jag hade i ena handen kändes som en lämplig snuttefilt. Jag satte mig på anvisad plats, spritade händerna som det stod att jag skulle, läste några sidor och väntade på min tur.

Den vita plasten kändes kall mot vaderna när jag la upp benen i ställningarna. Jag hasade framåt som hon bad mig göra. Hasade framåt och började gråta. Sa som det var. Att bagaget var fullt av dåliga saker. Hon andades med mig när hon gjorde sitt jobb. Långsamt in och ut. Min bröstkorg lyfte sig ovanligt högt och hon rörde mig med all respekt, påminde mig om att jag kunde slappna av, sa att det här var en trygg plats. Jag kände paniken inuti stiga, rusa i hög hastighet mot mig. Jag hörde mina ansträngda andetag, tittade på fjärilarna i taket, tänkte som då att jag måste bort för att överleva. Hon bad mig andas ända ner i magen och jag flydde i tanken till ett rum jag planerar att möblera. Precis när jag ställt sängen på plats hörde jag undersökningsstolen hissas nedåt. På några få minuter var cell-provtagningen färdig och hon frågade om jag vill ha dextrosol men jag sa att det var okej ändå. 

Innan hon öppnade dörren ut sa hon till mig att jag var modig som kom. Att hon förstår att det lättaste skulle varit att avboka tiden. Jag svarade att andra alternativ än att gå ju är dåliga mot mig själv. Hon log varmt och sa hej då. Jag gick nedför trappan igen och andades ut. Tänkte på att alla timmar i terapi fått mig att inte tippa över helt i utsatta lägen men tänkte också på att minnena för alltid finns kvar inuti. Att de aldrig är särskilt långt borta.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s