Vecka 41

När luften tog slut flöt du långsamt upp igen. Det går inte att hålla andan hur länge som helst. Det ekar inuti till slut. Du låg på rygg på ytan en stund. Balanserade på kanten. Turkos värme som en filt runt kroppen. Vattnet flöt upp och ner när du gick upp mot land. In och ut. Du låg stilla utsträckt i sanden i en timma efteråt. Himlen ovanför, klarblå och stilla. Långt där borta. Minnena jagade dig som alltid. Stora händer, glansiga ögon, andetag mot din hud. Runt omkring låg människor på rygg på färgglada handdukar. Lapade sol och höll in magen. Njöt och svettades. Du höll som vanlig vakt. Skulle varit redo för motattack på en nanosekund. Semesterposition på sarongen. Vattenmelonen på en armlängds avstånd. Flyktvägen alltid utstakad. Stressnivån alltid hög. Avkopplingen så välbehövd nu. 

Han tog allt av dig. Han tog ingenting. Han tog allt. Det har fastnat sand i ditt bruna hår, på din kropp. Solen har värmt vattenflaskan och vattnet är ljummet när det rinner ner i din strupe. Ljummet i din strupe. Magen som åkte in när han slog. Cellerna som är utbytta nu. Som han inte rört. Huden i en ny nyans. Torr och färgad. Du ligger tyst på din plats. Vilar i en ordlös tillvaro. Känner den varma sanden under kroppen. Känner den milda brisen från havet smeka ditt skinn. Känner smärtan rista genom kroppen igen. 

Ni spelar strandtennis för att skingra dina tankar. För att få igång en annan slags vibration. Det är du mot honom. Slagen som riktas för hårt. Bollen som spräcks. Du som spräcks. Racket som åker fem meter ut i havet och humöret likt havet i vågor. Fram och tillbaka. Du måste vila. Faller ner i vattenbrynet och ligger kvar. Måste alltid vila för att orka. Minnen ligger tunga på sin plats. För alltid kvar inuti. Huden börjar bli brun nu. Solen skiner varje dag. Du äter frukt och grönsaker och din kropp renas från giftet. Ändå blir du aldrig fri. Flera veckor med ledig tid ligger framför dig som en oändlighet att varsamt sätta fötterna på. Du tittar ut över oceanen och känner viss frid. En mås rycker en baguette direkt ur din hand. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s