Månadens sten, Oktober – Turmalin

Bild lånad från kristallrummet.se

Turmalingruppen innefattar ett flertal olika sorter och är allt från svart, blå, färglös transparent till olika nyanser av grönt, rosa eller rött. Namnet kommer från Sri Lanka från början och betyder fritt översatt ”sten med blandade färger”.

Bild lånad från kristallrummet.se

Turmalin kan användas för att attrahera inspiration, mod och självförtroende. Den stimulerar balans mellan de manliga och kvinnliga krafterna inom oss samt mellan den högra och vänstra hjärnhalva. Stenen har använts som spåsten i den gamla indiska kulturen. Den har också använts för sin skyddande kvalité av schamaner i Afrika, Nordamerika och av aboriginerna i Australien.

Svart turmalin är en utmärkt jordningskristall. Den lugnar panikattacker, särskilt de orsakade av mörka och trånga utrymmen. Den sägs också ge skydd mot miljöföroreningar, elektromagnetisk smog och strålning från elektronisk utrustning. Du kan också bära turmalin som ett skydd mot negativ energi och människor som dränerar dig.

Stjärntecken: Vågen

Chakra: Alla beroende på färg 

Bild lånad från kristallrummet.se

https://www.kristallrummet.se/product.html/turmalin-mix-fasettslipat-armband-5-mm

Information hämtad från kristallrummet.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s