Månaden som gick

Månadens bästa tv-program/film:

Hmm… har inte sett så mycket på teve det senaste. Internet strulade här och vi väntade på en reparatör i två veckor! Två veckor utan internet gav mig tid till annat. Jag får väl tipsa om den här roliga serien, New Girl, som finns på Netflix. I fall du känner dig nedbrottad av hösten och har missat den här serien kan du liva upp kvällarna med den. 146 avsnitt fördelade på sju säsonger. Du kommer nog att skratta en hel del gånger. Jag gjorde det i alla fall.

Månadens bästa klädesplagg:

Den här prickiga blusen med volang-vårder från Monki som jag köpte begagnad från Sellpy innan sommaren.

Månadens roligaste händelse:

Att fika med min syster och att hänga med min mamma och pappa.

Månadens tråkigaste händelse:

Att jag blev förkyld och att jag vid varje infektionssymtom akut måste åka och ta prover för att utesluta att mina vita blodkroppar sjunkit drastiskt. Inte mycket att gnälla på i det stora hela så klart men jag jagade mottagningar som en dåre och blev hänvisad fram och tillbaka under en och en halv dag innan jag till slut fick hjälp. Inte kul. Gjorde även ett självtest och hade inte covid-19 så det var ju i alla fall bra.

Månadens viktigaste händelse:

Att jag inte spridde förkylningen vidare till den i mitt hushåll som absolut inte bör bli sjuk.

Månadens bästa maträtt:

Tikka masala som jag gjorde en söndagseftermiddag. Jag använde de här Filet Pieces från Hälsans kök: https://www.halsanskok.se/produkter/filebitar istället för tofu. Tycker det blir godare. Ursprungsreceptet är här i från: http://www.javligtgott.se tikka masala

Månadens self-treat:

Långa springrundor i regn i skogen och sedan dusch i varmt vatten.

Månadens bästa nyhet:

Det danska barnprogrammet Ultra smider tøjet som går ut på att barn får ställa frågor till nakna vuxna om deras kroppar. DR har gjort programmet för att de tycker att unga har en förvrängd bild av hur kroppar ser ut. De tycker att det är ett public-service-uppdrag att visa hur kroppar ser ut. Heja Danmark!

Månadens sämsta nyhet:

Att stora delar av Europas största flyktingläger Moria har brunnit. Officiellt hade Moria kapacitet att hysa 3000 personer men omkring 12 000 uppges ha bott i och omkring lägret vid tiden för branden. Lägret har i åratal fått kritik för undermåliga sanitära förhållanden. Här finns människor som har överlevt krig, våld och den farliga resan från Turkiet. Många är barn. Många är sjuka och står i princip utan hjälp. Flera personer har testat positivt för Covid-19. Det nya lägret som byggts upp sägs vara ännu sämre än det som brann. För i helvete världen!

Sverige har tidigare meddelat att det inte är aktuellt att ta emot några migranter från Moria-lägret. WTF!!!

Här kan du skänka pengar direkt till UNHCR, FN:s flyktingorgan – Akut hjälp till Moria:

https://sverigeforunhcr.se/stod-oss/gava-europa

Månadens doft:

Äpplepaj. Skev värld.

Månadens känsla:

Laddad.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s