Vecka 40

Den senaste veckan har jag blivit godkänd på en delkurs och fått lön. Jag har handlat fem kassar fulla med mat och en vinterjacka som inte var till mig. Jag har hjälpt en spindel tillbaks ut i naturen och smakat på vegansk fudge. I fredags bjöd jag min mamma och min pappa på kaffe och samtalade om livet. Vi dök som vanligt på djupet direkt. Jag åkte ut till havet och stoppade fötterna i saltvattnet. Jordade mig i några minuter. Gick på hala småstenar och skira snäckor. Vinden slet i mitt hår, jag trädde mina blöta fötter i mina Converse igen och gick längst ut på piren. Tänkte på alla timmar jag suttit längst ut och tittat på havet. 

Jag har varit glad hela veckan. Jag har reglerat min medicin som gjort min ämnesomsättning för låg ett tag. Jag har tänkt på att jag kört på fast jag känt mig trött och kommit på att det är bra och dåligt. Jag har blivit pigg igen. Flera gånger har jag lagat avancerade middagar och tänt ljus. En dag gick jag till biblioteket och lämnade och lånade och satt och tittade en stund. Jag har börjat läsa en ny bra bok och betalat räkningar. Det har snöat smålöv över mig och jag har tagit fram mina svarta kängor från en låda som stod högt upp och långt in. Jag har skänkt en påse med kläder jag inte använder och några kuddar som blivit över. Jag har plockat ur en nyinköpt lampa ur förpackningen och funderat på att sätta upp den men ändå lagt tillbaka den i lådan igen. Jag har försökt att inte tänka så mycket framåt men funderat på resor jag vill göra. Jag har hört av mig till vänner jag tycker om och lyssnat på lugn musik. Jag har druckit alkoholfri öl och lite för mycket kaffe. Jag har satt upp en drömfångare och beställt schampo. Jag har jobbat många timmar och ansträngt mig lite extra. En förmiddag tog jag en långpromenad i regnet och vände ansiktet uppåt. Jag pratade med en tjej med en intellektuell funktionsnedsättning och tänkte på att det var trevligt att hon stannade och tilltalade mig längs min dagliga runda. Jag tänkte på att hon spred sin glädje till mig. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s