Vecka 39

Hösten kom och med den för mycket att göra. Alla projekt och åtaganden som jag skulle jonglera samtidigt kändes plötsligt inte längre så kul. Det var för mycket av allt. Möten, sjukdomar, utbildning, blogg, fotograferande, planerande av nya projekt och planer för framtiden. Jag kände att jag ständigt låg efter, hela tiden jagad av allt jag inte hann med. 

Jag fick en tredje rejäl förkylning på mindre än ett år. Det kanske inte är ovanligt för många, men för mig är det det. Jag är sällan sjuk. Det senaste året har dock sjukdomarna avlöst varandra. Är det inte jag så är det någon annan i familjen. Men mest är det faktiskt jag. Kanske är det dumt att ta beslut när en är sjuk och tankarna är tröga, men det är ändå precis det jag har gjort. Tagit beslut. 

Jag har funderat, vänt och vridit. Kapat av och sorterat ut. Valt bort och slutat. Kvar finns en mindre hög projekt som jag hoppas blir lagom. Ifall jag om en månad fortfarande känner mig pressad hela tiden kommer jag att skala bort mer. Det måste finnas tid för yoga, meditation, återhämtning och natur. Det måste finnas tid för att slappa och inte göra någonting. Jag har svårt för att leva ett annat sorts liv. Ett liv där en springer med andan i halsen och jagar. Ett liv där en ständigt måste vara på hugget och prestera. Det är inte ett kul liv tycker jag. Jag gillar alldeles för mycket att luta mig tillbaka och lägga fötterna på soffbordet för den sortens liv. Jag måste hinna med mig själv. Det är nästan alltid högsta prioritet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s