Tre snabba luncher

Jag sitter ju väldigt mycket hemma och jobbar. Med blogg med foton med plugg med vård och ibland med massage. Det är inte ofta jag är sugen på att ställa mig och laga lunch. Jag brukar maximera min jobbtid när jag väl har den. Därför har jag blivit rätt bra på att slänga ihop snabba men ändå goda luncher. Om jag får säga det själv. Här är tre som jag kör i höst. Alla går lika bra att lägga i en låda och ta med till jobbet.

1.

Här är en av mina favoriter. Sallad på det som finns i kylen. Min består oftast av några nävar sallad från påse färdig att äta direkt, hackad tomat, hackad Greek White Block från Violife, cashewnötter, oliver, pumpafrön och en god olivolja från ett land du gillar att stötta. Jag brukar ta spansk eftersom jag nyttjar det landet så ofta. Lunchen går på några få minuter att slänga ihop och sallad är alltid gott. Tycker jag.

Här är Greek White Block som jag brukar köpa (finns i kyldisken där veganska varor finns) och den används på samma sätt som fetaost fast med den fördelen att den är vegansk då och noll djur har lidit.

2.

Vegansk skagenröra på ett gott bröd är en annan favorit och till det babyspenatblad och bönsallad. Ibland på söndagar gör jag en laddning med bönsallad och röra som får stå i kylen resten av veckan, för att enkelt kunna göra luncher under kommande vecka.

Bönsalladen gör jag på konserverade bönor, rödlök, hackad tomat, salt, peppar, olivolja och lite balsamvinäger. Här finns recept på vegansk skagenröra: https://almavega.com/2019/06/14/vegansk-skagenrora-min-basta-rora/

3.

Den här lunchen brukar jag värma ihop om jag har överbliven pasta i vilken variant som helst. Vetemjöl, bönor, linser. Penne, spagetti, gnocchi. Jag värmer upp den med vegansk pesto, cocktailtomater, mycket vitlök, färska babyspenatblad, salt och peppar. Mycket god och snabblagad lunch.

Urtekram har både röd och grön pesto som är vegansk. Jag är väldigt glad för det eftersom pesto är på top tio av vad jag alltid vill ha i min kyl.

Trevlig höstlunch!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s