Grön Powerdryck

Här kommer ett recept på en smoothie jag brukar göra var och varannan dag. Perfekt för att ge kroppen extra energi nu när hösten står för dörren. Drick den till mellanmål eller frukost några dagar i veckan under hela hösten för att boosta dig. Det är du värd.

Du behöver:

  • 1 banan
  • 1 dl fryst mango
  • 3 dl havremjölk
  • 1 liten näve spenatblad
  • 1 liten näve grönkål
  • 1 selleristjälk
  • 1/2 tsk spirulinapulver
  • 1/2 tsk nyponpulver

Så här gör du:

  • Mixa alla ingredienser i cirka 1 minut. Häll upp på glas. Drick. 

Vill du ha smoothien sötare kan du blanda ner ytterligare 1/2 banan och 1/2 dl mango.

Den här smoothien är rik på vitaminer och mineraler. Perfekt som frukost, till mellanmål, efter träning eller efter en hektisk dag.

Bananer är naturligt fria från fett, kolesterol och salt. De innehåller en rad olika vitaminer och mineraler som till exempel vitamin B6, mangan, vitamin C, kalium, magnesium, riboflavin, niacin, vitamin A och järn samt kostfibrer. Mango innehåller bland annat vitamin A, vitamin C, kalcium, järn och  kostfiber. Ät med fördel en näve mango varje dag.

Spenat är en riktig näringsbomb och innehåller nästan inga kalorier alls. Spenat innehåller mycket järn samt vitaminer, mineraler och antioxidanter. Grönkål innehåller järn, C-vitamin, A-vitamin och lutein. Selleri är även den väldig näringsrik. Grönsaken innehåller bland annat fibrer, C-vitamin, A-vitamin, E-vitamin, folat, B-vitaminer (B1, B2, B3 och B6), fosfor, kalcium, magnesium, kalium, selen och zink.

Spirulina är en grön alg som har använts i  århundraden för att stärka immunsystemet. Algen består av 67% proteiner samt 18 essentiella aminosyror. Spirulina har en hög andel tiamin, riboflavin, niacin, kalium, kalcium, magnesium, järn, zink och koppar. Algen är rik på krom och krom hjälper till att bibehålla normala blodsockernivåer. Den innehåller också hela spektrumet av B-vitaminer, inklusive vitamin B12 samt Omega 6.

Nypon innehåller mycket C-vitamin och nyttiga mineraler som magnesium, järn och kalium. Dessutom är de fulla av antioxidanter och om du lider av ledbesvär anses nyponet ha en lindrande effekt.

Tänkte också tipsa om den här:

Jag har använt en del blenders genom åren men den här är den jag är mest nöjd med. Det är inga som helst problem med att mixa bär och frukt när de kommer direkt från frysen och det uppskattar jag. Här kan du köpa den:

https://www.tretti.se/hushall/koksapparat/blender/product/obh-blendforce/

En reaktion till “Grön Powerdryck

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s