Vecka 35

Jag sprang mot skogen. Lättnaden var påtaglig när träden åter stod höga runt mig. Betryggande och lugnande på samma gång. Trafiken hördes inte lika högt längre. Jag undrade tyst för mig själv om det var nätta regndroppar jag hörde eller om det bara var vinden som ruskade kronorna. Mina andetag var förvånansvärt snabba i den branta uppförsbacken. Det är vad sjukdom gör med en. Jag tänkte att jag ska springa i de backarna tills andningen är acceptabel igen. 

Regnet kastades från himlen från en sekund till en annan. Efter flera veckor av tryckande värme kom jag på mig själv med att le. Jag vände ansiktet mot himlen och lät stora droppar falla på kinder, ögonlock, mun och panna. Människor längs med springspåret sökte skydd under träden. Stannade under lövbeklädda grenar och stretchade. Jag fortsatte sätta ett ben framför det andra och mata på, steg efter steg. Regn under springrundor är en form av lyx. Jag tog ett extra varv i motionsspåret. 

På trottoaren på hemvägen mötte jag andra människor som kapitulerat regnet. Som gick och lät sig duschas i skyfallet medan vattnet rann över gångvägarna. Varenda en log eller skrattade mot mig. Det var en ovanlig upplevelse. Jag tänkte att nu är svensken i sitt esse. Nu när regnet äntligen faller efter dagar i tryckande hetta. Kanske älskar vi regnet lika mycket som vi hatar det. Jag stod utomhus och stretchade i tjugo minuter när jag kom tillbaks till lägenheten. Regnet vräkte ner och åskan mullrade. Jag kände mig levande igen. Duschad av naturen och i samklang. Mina underben var täckta av lerstänk och gräs. Skorna, träningskläderna och underkläderna var genomblöta och jag kände mig sval och tillfreds när jag nu fått knarka natur igen. Tack naturen. Jag är dig evigt tacksam. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s