En helg som förflöt

Jag tog bilen till landet. Det var skog och grusvägar, sjöar och öppna vidder. Jag bodde i en liten stuga och knarkade natur. Det var skönt att känna landet i sig igen. Lägga naturen djupt inuti som en påminnelse.

Jag låg i hängmatta och kollade löv, grenar och blå himmel ganska länge. Det var himla skönt. Höll på att somna men vaknade av en surrande insekt som kom lite för nära inpå min privata sfär.

Utsikten från hängmattan. En av mina favoritsyner. Men det kanske ni har fattat vid det här laget.

Såg så många fjärilar att jag blev helt tagen. Nässelfjäril, påfågelöga och luktgräsfjäril. Och någon till som jag inte kunde namnet på men det kan ha varit en ängsblåvinge. Jag blir alltid påmind om livets skörhet när jag ser fjärilar. Men också om dess skönhet och under.

Vi var vid sjön. Satt i sanden och drack kaffe och åt nötter. Jag tog några slöa simtag genom sötvattnet. Tog ett världsfint foto på en person jag älskar. Min mamma.

Jag fascinerades av naturens gåvor. Äppleträd, päronträd, körsbärsträd, plommonträd. Holy Heaven.

Jag begav mig ut i skogen på jakt efter svamp. Hittade några små rackare som vi stekte som tillbehör till middagen. Var för tidigt ute som alla andra år. Svamparna var på gång men ville ha några veckor till. Får återkomma. Vill alltid stanna djupt i skogen när jag är där. Slå upp ett tält, tvätta mig i sjön, leta mat, koka middag på trangiakök, andas med träden, stanna i flera veckor. Någon gång ska jag göra det.

Gick på ny skogstur och plockade björnbär och blåbär. Blir så glad över alla nyttigheter som göms i de där små bären. Plockade också gurka, tomater och vindruvor som växte i ett växthus. Åt med andakt.

Jordade mig.

Fotade rallarrosor innan jag åkte tillbaka till stan. Hörde av en kompis att när rallarrosen blommat ut, då är sommaren slut. Verkar ju vara ett tag kvar av sommaren än då. Bäst att springa ut och ta till vara på den. Hejhej, vi hörs på fredag.

En reaktion till “En helg som förflöt

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s