Vecka 34

Jag för ganska mycket intrapersonell kommunikation. Samtal med mig själv. När jag lyckas kontemplera djupt och grundligt hjälper det mig ofta att lösa problem. Det är en förmåga som är mycket användbar men i vårt moderna samhälle är den hotad av framför allt två saker. 

1. Dödtid som kan användas till att kontemplera fylls med internet, tv, musik och annat som kräver mindre av oss. Vi tar oss inte tid till personliga tankar och reflektioner. 

2. Vi förlitar oss för mycket på experter, forskare och mediafolk vilket kan leda till att tilltron till den egna kompetensen minskar. Det kan vara svårt att förstå att det kan finnas en lösning i de egna tankarna. 

Jag känner människor som tycker att det är obehagligt att vara ensamma med sig själva när de inte har något att göra. Det är lite synd. Ens eget sällskap borde vara det en tycker bäst om, kan tyckas. Intrapersonell kommunikation är viktig på det personliga planet men den utvecklar också problemlösning, analytisk förmåga och andra egenskaper som kan vara bra även i arbetslivet. Så zoona gärna ut ibland. Eller zoona in. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s