Vecka 33

Bild lånad från jysk.se

Många har frågat mig det senaste vad jag har gjort i sommar. Men jag har inte gjort mycket alls. Jag har inte rest en enda dag. Inte en enda mil. Den mesta tiden har jag varit på två olika platser. Först i mitt hus som nu är sålt och sedan i lägenheten som nu är köpt. Jag har inte träffat särskilt många människor eller tagit särskilt många dagsturer ut i sommaren. Men inte har jag lidit av det. Det har varit skönt. 

Tiden har gått lite väl fort kan jag tycka. Jag hade gärna stannat i juli några veckor till. Suttit i min loungefåtölj på terassen och läst ännu några böcker. Hämtat något gott att dricka. Flyttat mig längre ut från huskroppen för att solen ska komma åt när den har vandrat i sin vanliga bana. Hejat på några grannar och bytt ord. Vänt blicken ner i boken och sjunkit in i andra världar ytterligare tid. 

Jag har promenerat längs ån. Det har varit grönt och frodig och jag har supit in. Jag har funnits där fast varit lite väl mycket i mitt eget. Älskat det lite väl mycket. Jag har struntat i att laga middag ganska många dagar. Det har blivit rester, plock och yoghurt. För att inte tala om alla för många bakverk vi ätit för att sedan inte ens orka tänka på riktig mat. Eller de fryspizzor vi slängt in i ugnen och käkat framför en bra serie. 

Solen har skinit men inte överdrivet mycket. Jag har bara badat tre gånger. Men det rör mig inte i ryggen alls. Jag badar bara när jag svettas. Tycker det är otäckt att bli kall när jag inte är varm. Förstår inte meningen med det. Att bli ännu kallare. Resehysterin och upplevelsehetsen har nått mig via sociala medier men jag har försökt att ducka och inte gå igång. Jag har suttit still och laddat ur. Gjort så lite som möjligt utanför mitt hem. Acklimatiserat mig till ett nytt ställe och tankat. Nu ser jag fram emot att sitta på kafé och jobba fast jag redan vet att jag mest kommer att sitta hemma för att hemma är så jäkla skönt. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s