Månadens sten, Augusti – Peridot

Bild lånad från kristallrummet.se

Peridot är ädelstensvarianten av mineralet Olivin och är en sten med oljig, glasliknande, transparent lyster. Den bildas som små korn och det är därför sällsynt att hitta större stenar av ädelstenskvalitet. Ofta ser man den endast som små detaljer i smycken eller i mindre bitar. Peridot är en av de få ädelstenar som bara har en enda färg. Indianerna i Nordamerika dyrkade den här lilla stenen för dess skönhet.

Peridot renar och stimulerar kärlek, personlig kraft och vilja. Den skänker förståelse och acceptans i personliga relationer och kärlek. Ädelstenen skänker balans och harmoni mellan hjärtat och den personliga kraften. Den är ett bra stöd när du behöver rena och få samman ditt hjärtas röst och din personliga vilja. När din viljekraft och din kärlek är en helhet, en enhetlig kraft, kan du förflytta berg och leva ett liv i harmoni och välbefinnande. Stenen ger dig kraft att lyssna på hjärtat och låta kärleken leda dig i ditt liv.

Stjärntecken: Jungfrun, Lejonet, Skorpionen och Skytten

Chakra: Hjärta och Solar plexus 

Information hämtad från kristallrummet.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s