Testamente, Nina Wähä

Hej hej, du har säkert redan kännedom om den här boken men om inte så känner jag att det är min plikt som bokälskare att tipsa om den. Den seglar lätt in på topp tre av lästa böcker i år för mig. Samtidigt som jag hela tiden ville läsa vidare så ville jag inte att boken skulle ta slut. Den var helt fantastiskt.

Det här är en underbar berättelse om en finsk familj med tolv barn och läsaren får följa än den ena, än den andra en liten bit på vägen. Det är mörka hemligheter, en pappa som inte är den bästa och en mamma som tänker att hon borde älska alla sina barn. De tolv barnen, eller de fjorton barnen. I familjeskaran finns raggaren, kåkfararen, den duktiga äldsta sonen, den homosexuella, den gravida, han som är i skogen hela tiden och några till.

Språket är magiskt och livsödena sätter sig djupt. Läs boken. Älska den.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s