Vecka 31

Det är snart ett år sedan som jag blev ett vattenhjul. Jag var trött och arg. Jag visste att kommunen hade gjort fel. Det skar i hjärtat att lämna en svårt sjuk person med andningsapparat som livsuppehållande insats ensam tio timmar i sträck. Människor som såg mig trodde att jag var stressad, jag kanske till och med på väg att bli utbränd. Men jag var inte överdrivet stressad. Stress biter inte på mig på det sättet. Sorg gör det. Jag var olycklig över allt som skett. Jag visste inte att svårt sjuka människor som är i stort behov av assistans istället lämnades ensamma i Sverige. Jag kände att livet blivit sorgligt. Det var det stora problemet. Min sorg över orättvisor. Min sorg över min egen maktlöshet. Min frustration över ett felaktigt beslut som skulle ta ett halvår att rätta till när varje sekund var en chansning. Det var då jag blev ett vattenhjul. 

Sorgen jag kände hjälpte inte när den stod still. Det var ingen lösning att gå runt och känna sig nedslagen på sikt. Det var först när jag satte känslan i rörelse som det gav effekt. Jag tvingade känslorna att röra sig igenom i lagom takt så att ingenting blev stillastående. Så att ingenting hölls kvar för länge inuti. Jag rörde mig med mina känslor. Som ett skovelhjul som sätts i rörelse av strömmande vatten och omvandlar vattnets energi till mekaniskt arbete på en roterande axel. Övervikten på ena sidan fick hjulet att rotera. Att mata på blev mitt mantra. Jag kände aldrig att mina känslor var en fälla, jag kände att de var en motor som reagerade när stunden krävde en reaktion. Känslorna fick mig i rörelse. Jag blev ett roterande vattenhjul och det jag har idag är resultatet av det mekaniska arbete som blev utfört. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s