Mina tre bästa mellanmål

Det viktigaste för mig när jag ska äta mellanmål är att det är nyttigt. Nummer två är att det är gott. Jag vill inte äta en massa mackor med socker och vetemjöl eller pannkakor med sylt och annat tjafs. Jag äter minst två mellanmål varje dag. Jag behöver fylla på med energi regelbundet annars blir jag sur och låg. Det räcker inte att ta en frukt, jag behöver mer mat. Mellanmål är inget problem för mig. Det är kul.

Jag har ofta chiapudding färdiggjord i kylen så att det bara är att plocka fram när energi-påfyllning behövs. Jag brukar oftast göra puddingen på 3 dl havremjölk, 4 msk chiafrön och 1,5 msk kakao. Sedan är det bara att ta någon deciliter pudding, lägga på färsk frukt, tinade bär och nötter efter smak.

En liten sallad på gröna blad, groddar, oliver, tomat, gurka, linser från Tetrapak och solrosfrön. Nyttigt, enkelt och energirikt.

Jag dricker smoothies nästan varje dag. En favorit om jag är hungrig mellan de stora målen är att göra en på banan, havremjölk, spenatblad, fryst mango, spirulinapulver och selleri. Energiboost delux! Annars tar jag lite vad jag har hemma. Banan, fryst frukt och havremjölk funkar alltid.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s