Garderobsrensning

Har du fått för mycket kläder i garderoben igen? Dags att rensa och skänka till bättre behövande kanske. Här är mina tre bästa tips på att slippa en garderob med överdrivet mycket plagg.

1. Köp inte onödiga plagg från första början. 

Det är rea igen, ja, men vad behöver du egentligen? Det är så lätt hänt att det slinker med både det ena och det andra när priserna är nedsatta. Köp inte kläder som inte sitter perfekt, som egentligen är fel storlek, färg eller mönster. Köp inte heller något som du tror att du kommer använda. Köp endast det du är säker på att du vill ha, som du vet att du kommer att använda. Ha karaktär där i provrummet. Stå emot. Du blir inte lyckligare av mer. Att köpa kläder som blir liggande är onödigt på så himla många sätt. Köp bara det du verkligen behöver och använd det sedan länge.

2. Rensa ut kläder som du ändå inte använder.

Kläder som blivit liggande i väldigt många månader behöver du troligtvis inte. Kanske är det kläder i fel storlek, en färg du inte trivs i eller i mönster du inte längre gillar. Skänk allt. Är det ett för drastiskt drag för dig kan du samla ihop alla kläder du sällan använder och lägga de i en låda. Förvara lådan längst in i garderoben och se om du saknar något. När det gått ett tag har du med rätt stor sannolikhet inte behövt något och då kan du ta hela lådan med dig till en secondhand affär och lämna den där. Andra människor kommer bli glada.

Att ha en slimmad garderob gör att du också använder det du har. Det du faktiskt valt att lägga din pengar på.

3. Laga dina favoritsaker.

Om dina favoritsaker går sönder och du tänker att du ska laga dem så gör det med en gång. Låt de inte bli liggande i månader. Det är oftast inte så svårt och tar oftast inte så lång tid. Kan du inte laga själv så lämna in till någon som kan. Varken skomakare eller skräddare är så dyra som en kan tro. Plus att det är en bra känsla att laga och använda vidare istället för att alltid köpa nytt.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s