Sommarprat

Till alla som börjat slappna av och alla ni andra:

https://sverigesradio.se/embed/episode/1518779

Lyssna på Eveline Jacobsons sommarprat. Evelina är sjuksköterska inom intensivvården och hon berättar om hur det var att arbeta när coronapandemin bröt ut – och när vårdens inarbetade rutiner kastades omkull. Hon beskriver hur personal som inte har jobbat med intensivvård tidigare blev nya kollegor, patienternas tillstånd, skyddsutrustningen, telefonsamtalen och känslan av att vara i krigstillstånd.

Och viktigast av allt just nu: Pandemin är inte över. Nya patienter kommer fortfarande in. Eveline uppmanar alla att fortsätta följa rekommendationerna.

-Genom att inte lyssna på rekommendationerna så gör ni att jag och mina kollegor i hela Sverige faktiskt jobbar röven av oss. Det är inte snällt. Vi måste hjälpas åt, avslutar Eveline Jacobson.

Jag tyckte mycket om Evelines sommarprat. Det är så viktigt att människor förstår vilken enorm påfrestning det är för kroppen att få IVA-vård. Det verkar högst olustigt att vara sövd och ha en tub nedstucken i lungorna via luftstrupen och andas med hjälp av högteknologiska apparater för att ett virus pajat lungorna så mycket att de varken kan syresätta kroppen eller transportera ut den använda luften. Heja sjukvården som rädda så många liv just nu. Heja sjukvården alltid.

Jag tyckte att det var viktigt och intressant att få vara med och förstå där det händer. Tack Eveline för inblicken och upplysningen och tack alla andra som jobbar för att vi ska övervinna pandemin. Om du börjat slappna av, skärp dig igen. Håll ut ett tag till. För din egen skull men mest för alla andras.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s