Vecka 28

Om trauma och smärta kan ge eko mellan generationer kan kärlek också göra det. Jag har som livsuppgift att bryta de hemskheter jag upplevt och inte föra dem vidare till nästa generation. Tack min familj, min mamma, min pappa och mina syskon, för all kärlek ni visat mig. Jag strävar alltid efter att föra den vidare som ett genljud genom tiden. Som ett grundrecept på allt. Allt det hemska kastar jag upp i universum där det blir kosmiskt stoft som är så smått uppdelat att det inte längre kan existera. Jag kastar det dit så att det inte ska träffa de jag älskar. Det vore ju maximal olycka. Dubbel olycka. Om de jag älskar mest skulle få den skiten i små genomträngande giftpilar. Jag tänker kärlek istället. Alltid kärlek. Maximal dos så ofta det går. 

Om övergivenhet kan skapa svallvågor genom tiden så kan närvaro också göra det. Tack för att ni alltid har varit närvarande i mitt liv. Tack för att ni alltid finns där. Jag hade kunnat känna mig så olidligt ensam. Jag hade kunnat vara hjälplös och tom. Trasig och slut. Tack för att ni klampar in och är deltagande. Tack för att ni lär mig att närvaro kan fylla hål. Jag visar mina barn det nu. Så att de kan visa sina barn i framtiden. Att närvaro kan bygga människor. 

Om elände och lidande kan ärvas i generationer kan lycka och glädje också göra det. Ingen går genom livet utan att lida ibland. Tack för att ni gav mig verktygen jag behövt för att hantera livet. Tack för att ni lärde mig positivt tänkande. Som en stabil byggsten i grunden ligger livsglädjen och lättsamheten på samma sätt som den gör hos er. Tack för allt ni hjälpt mig bygga. Den grundlyckan som gått som en röd tråd genom uppgångar och fall har lett mig hem varje gång jag ramlat. Tack för hjälpen. Tack för all glädje ni sprider. Tack för att ni känt lycka. Det har hjälpt mig att hitta min. Tack för att ni älskar mig. Tack för att ni har hjälpt mig att bli en människa som älskar. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s