Kanderade brända mandlar

Ett av mina favorit-snacks är kanderade brända mandlar. Rätt så svårslaget om ni frågar mig. Jag har gjort egna och givit bort till en person som jag älskar. En present till en som håller sig hemma i de här tiderna. Knapriga och söta mandlar med karamelliserad socker i en strut som jag gjorde av vitt papper. Här kommer receptet.

Du behöver:

200 g sötmandel med skal
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
ev. 1 tsk kanel

Så här gör du:

1. Blanda alla ingredienser i en kastrull.
2. Koka på medelvärme tills vattnet kokat bort och sockret kristalliserats. Rör om då och då.

Här har sockret kristalliserats och jag trodde att de var färdiga för så stod det i det första receptet jag följde. Men det kändes fel i magen. Jag tänkte att det måste kunna bli bättre. Och så klart kunde det det. Det kan det ju nästan alltid. Jag googlade runt och hittade ett annat, bättre recept. Mandlarna åkte tillbaks ner i kastrullen och proceduren fick fortsätta.


3. Fortsätt värma under omrörning tills sockret börjar smälta igen och bli brunt och mandlarna blir blanka och fina.
4. Häll ut mandlarna på en bricka eller ett bakplåtspapper och separera dem med en gaffel. Låt svalna.

Rulla en strut och ge bort till någon du gillar. Eller festa loss själv.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s