Månadens sten, Juli – Rubin

Rubin tillhör korundgruppen och är tillsammans med safir den hårdaste ädelstensorten näst efter diamant. Det är vanligt med inneslutningar som därmed inte betyder sämre kvalitet. Råstenar verkar matta och fetaktiga gentemot en slipad rubin som har en fin lyster.

Rubin främjar alla former av kärlek. Den fördjupar relationer mellan kärlekspartner och stärker närheten, passionen och engagemanget. Ädelstenens intensiva energi skärper sinnet, vilket ger en ökad medvetenhet och utmärkt koncentration. Det främjar en positiv och modig attityd och ökar energin för framgång.

Rubin ökar blodcirkulationen och stärker vitaliteten och energin i nervsystemet, är man känslig så kan denna sten bli för mycket om den bärs över en längre tid och kan upplevas överstimulerande. Den kan dock lugna hyperaktivitet hos vissa individer, så känn dig fram med den här stenen.

Rubinen ger oss kraft och styrka att lysa upp mörkret inom oss. Den stärker kreativitet och stöder oss att förändra vår värld. Rubin kan minska rädslan för det paranormala. Den hjälper mot mardrömmar och skyddar mot psykiska angrepp. Är du mörkrädd och har svårt att somna så placera en rubin under kudden då den införlivar en känsla av trygghet. Dessutom sägs det att med en rubin i plånboken sviker aldrig välfärden oss.

Stjärntecken: Lejonet, Skorpionen, Kräftan och Skytten

Chakra: Bas

BIld av Michele Caballero Siamitras Kassube från Pixabay

Information hämtad från https://www.kristallrummet.se/Mer-om-manadsstenar.html och https://kristallakademin.se/kristallpedia/prefix:r/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s