10 kul Brädspel för lata sommardagar

I min familj har vi genom åren spelat en hel del brädspel. Här kommer tips på kul spel att samla kompisar eller familjen kring en regnig sommardag eller en ljummen kväll. Ingen är för gammal för att spela.

Kinaschack.

Bild lånad från spelexperten.com

Älskade det här när jag var barn. Älskar det nu med. Spelet får också extra plus för att det är så fint. Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/klassiska/kinaschack-chinese-checkers.html?gclid=CjwKCAjwwYP2BRBGEiwAkoBpAl1_U3VOCMoyJZ1a5jcNHVzfWIkKXr_SzUc7Z8w5nKx1xB8r0op2khoCYB4QAvD_BwE

Planet.

Bild lånad från spelexperten.com

Håll en planet i dina händer och se en värld växa fram: Låt bergskedjor och öknar uppstå och se skogar, hav och glaciärer breda ut sig. Skapa den mest gynnsamma planeten och bygg strategiska kontinenter för att så många djur som möjligt ska trivas! Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/familjespel/planet-swe.html

Rita och gissa.

Bild lånad från spelexperten.com

Medspelaren ska snabbt gissa vad du har ritat! En spelare ritar och de andra spelarna försöker att gissa vad det ska föreställa, spelarna har sex olika kategorier att hålla sig till. Burkar bli en hel del skratt när vi ritar här! Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/familjespel/rita-gissa.html

Ticket to ride.

Bild lånad från spelexperten.com

Ticket to Ride är ett kontinentskorsande tågäventyr. Spelarna samlar olika sorters tågkort som de mutar in tågsträckorna med på den Nord Amerikanska kontinenten. Längre sträckor belönas med fler poäng. Extra poäng ges till dem som kan fullfölja sina biljettkort och sammanlänka två städer samt till den spelaren som mutar inte den längsta sammanhängande sträckan. Så kliv ombord och upplev glädjan i ett järnvägsäventyr. Du har en Ticket to Ride. Det här är ett av mina absoluta favoritspel. Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/strategispel/ticket-to-ride.html

Backgammon.

Bild lånad från spelexperten.com

En klassiker som fortfarande är lika kul! Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/backgammon/backgammon-travel-mini.html

Adventure Games.

Bild lånad från spelexperten.com

I Adventure Games: The Dungeon kastas spelarna in i ett mysterium som de tillsammans ska lösa genom att tala med personer och följa spår. Alla val har konsekvenser så de ska fattas med omsorg! Dilemman och gåtor hopar sig snabbt och spelarna kastas in i en härlig mix av crime-serie och klassiskt äventyrsspel. Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/strategispel/adventure-games-the-dungeon-sv.html

Alias.

Bild lånad från spelexperten.com

Ett ordförklaringsspel för vuxna (och större barn) som spelas i tvåmannalag. Spelet går ut på att förklara ord. Det gäller att inom vissa gränser, med hjälp av synonymer, motsatser, antydningar mm. förklara så att lagkamraten förstår och gissar så många ord som möjligt, medan sanden rinner ned i timglaset. Lagen förflyttar sig framåt på spelplanen efter antalet rätt gissade ord. Första laget i mål vinner. Superkul och lite stressigt! Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/festspel/alias.html

Quadropolis.

Bild lånad från spelexperten.com

En park här, en fabrik där och en butik mitt i allting! Som borgmästare över sin helt egen stad får varje spelare i Quadropolis chansen att lägga upp stadens utformning som man själv vill, med målet att maximera antalet poäng som varje byggnadsbricka kommer att ge i slutet av spelomgången. Men de arkitekter som man har tillgängliga att konstruera byggnader med begränsar såväl vilka byggnader man kan plocka, som var någonstans i staden de går att placera ut! Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/familjespel/quadropolis.html

Schack.

Bild lånad från spelexperten.com

Kanske är det den här sommaren som du en gång för alla ska bli grym på schack. Utmana en kul typ i din närhet och glöm inte av att barn lätt lär sig schack och kan bli svårslagna motståndare. Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/schack/chess-set-tournament-50-mm.html

Talisman.

Bild lånad från spelexperten.com

Ett fantasy-brädspel med målet att återta the Crown of Command. Under spelets gång tas du på en resa genom magiska världar. Superspännande. Finns att köpa här:

https://www.spelexperten.com/sallskapsspel/spelserier/talisman.html

Tagga nu ner på semestern! Sänk ribban och ta dig tid att spela.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s