Fem förslag på trevliga ställen du kan övernatta på på Västkusten

  1. Gästateljéerna i Skärhamn:

Det här ett av mina absoluta favoritställen i Sverige. Vid Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn finns de här gästateljéerna att hyra. Det är en dröm att bo där. Kuberna står med halva fötterna i vattnet och det är ljuvligt att bo så nära naturen.

Bilder Privata

Ateljéerna är 52 kvadratmeter stora, har ett sovloft med två sängar. Det finns arbetsbord, stolar och pentryavdelning med kokplattor, ugn, köksutrustning, kylskåp, dusch och wc. Perfekt ställe för att låta kreativiteten flöda eller för att översköljas av lugnet. Eller både och.

Ät en god middag och fika på Vatten Restaurang och Café som ligger i samma byggnad som muséet. På muséet finns fina utställningar, öppen verkstad och roliga målarkurser för stora och små.

https://www.akvarellmuseet.org/gastateljeer

2. Lådfabriken på Orust:

CNN Traveler listar Bohuslän på sin tio-i-topplista över världens tio vackraste vildmarksplatser. Har du inte varit här innan tycker jag att det är dags nu. Boka in dig på Lådfabriken som ligger i Edshultshall på Orust, en fiskeby med 32 trähus och 100-talet båtar. Hotellet har endast fyra individuellt inredda rum och ligger avskilt i naturen endast trettio meter från Skagerraks strand. Här kan du koppla av inomhus i sköna miljöer, ute på klipporna eller på terrassen som vetter mot havet

Bilder lånade från lådfabriken.eu

Njut av naturen när den är som bäst. Du kan cykla, paddla havskajak, vandra, yoga eller äta mat lagad med hållbara grundvärderingar vid ett entusiastiskt dekorerat bord. Att ägarna gillar form, färg och dekoration är lika uppenbart som det är underbart.

https://www.ladfabriken.eu/sv/

3. Hotell Flora på Grönsakstorget i centrala Göteborg:

Hotell Flora är ett familjeägt boutiquehotell som ligger på Grönsakstorget i centrala Göteborg. Lobbyn och baren är hotellets epicenter där gäster samlas, umgås, arbetar och kopplar av. Rummen är smakfullt inredda och finns i många olika storlekar. Det här är ett härligt, kreativt hotell, både livfullt och rogivande på samma gång.

Bilder lånade från hotellflora.se

I området finns Kungstorget med sin fina saluhall och stans bästa shopping kring Magsinsgatan och Södra Larmgatan. Från hotellet är det enkelt att ta sig mellan muséet, butiker, restauranger och teatrar. Vill du ta dig längre bort är det enkelt att ta spårvagnen eller så kan du låna en cykel för en billig peng genom det göteborgsvitsiga systemet Styr och ställ.

https://www.hotelflora.se

4. First Camp Björkäng i Varberg:

First Camp Björkäng-Varberg, strax söder om Varberg, är en mysig och väldigt fin belägen familjecamping. Några meter från boendeområdet finns en fantastisk sandstrand med fint badvatten. Där kan du gräva, stå på händer, spela beachvolley och testa kitesurfing.

Bilder lånade från firstcamp.se

Hårdingarna slår upp ett tält men det finns även platser för husvagn eller husbil. Den bekväma hyr en av stugorna som ligger på fina tomter och finns i olika varianter. På camping-området finns ett stort utbud av aktiviteter för alla åldrar. Om du tröttnar på stranden kan du spela minigolf eller boule, köpa glass i livsmedelsbutiken, käka på restaurangen eller koppla av i bastun. Boka din plats med en gång. Den här sommaren lär de gå åt snabbt.

https://firstcamp.se/destination/bjorkang-varberg/

5. Nääs fabriker utanför Göteborg:

Nääs Fabriker Hotell & Restaurang har ombonade och väldesignade rum och ligger vackert beläget precis intill sjön Sävelången i ett bomullsspinneri från 1800-talet. Här hittar du rum med över fem meter i takhöjd, rum med takterrass och utsikt över sjön, badrum med samma vackra utsikt och rum som är 45 kvadratmeter stora. Hotellrestaurangen serverar frukost, lunch, middag och på söndagarna även brunch.

Här finns också ett Badhus som ligger precis vid sjön i anslutning till hotellet. Här kan du njuta av olika bastukoncept, varma utomhusbad med bryggor ut i sjön och härliga loungemiljöer för avkoppling både ute och inne. Allt i en välkomnande och rofylld atmosfär med närhet till naturen.

Här finns massor av härliga aktiviteter för hela familjen. Hotellet har ett gym inomhus men även ett utegym med åtta viktstationer och en 300 m lång löp- och promenadslinga. Gymmet ligger vid sjön i anslutning till en naturlekplats. Du kan också testa Shuffleboard, SUP, kajakpaddling, trampbåt eller att vandra i de fina lederna som finns i omgivningarna.

Bilder lånade från naasfabriker.se

Gillar du att handla har du kommit rätt. Nääs Fabriker har butiker med mode, inredning, barnprodukter, smycken och delikatesser i en vacker historisk miljö . Nääs Fabriker Kafé, som huserar i det gamla Pannhuset, serverar lunch, lättare rätter och hembakat. Hos Hugos Handel & Kök finns goda pizzor, sallader och andra smårätter. Det finns också ett fint Spa med massage och hudvård i området.

https://www.naasfabriker.se

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s