Tre böcker av Influencers

Jag har legat ute på en solsäng och läst tre böcker av tre olika influensers det senaste. Nämligen de här tre.

Josefin Dahlberg – Idag är jag fri. Ida Warg – Min egen väg. Margaux Dietz – Your best life.

I Josefins Dahlbergs bok Idag är jag fri berättar hon öppet och naket om de alkoholproblem som präglade hennes uppväxt och tonår. Hon berättar varför hon drack, hur hon drack och om hennes väg till nykterhet.

”Jag började också förstå att jag inte har druckit för att jag var ledsen, pank och olycklig utan att jag var ledsen, pank och olycklig på grund av att jag drack.”

Det är alltid intressant att läsa om människor som tagit sig fram fast oddsen inte varit de bästa. Jag tycker att det här är en viktig bok och hoppas att den når ut till många unga människor. Det finns alternativ till att dricka. Det finns en hel del människor som inte bör dricka. Jag till exempel.

Ida Warg berättar i sin bok, Min egen väg, om hennes resa som startade i den lilla staden Åmål. Via till en krokig och stundtals jobbig väg kom hon till slut att bli en av Sveriges största influensers. Boken handlar om att gå sin egen väg, oavsett vad. Jag tyckte att det var intressant att läsa om hennes tid som dansare, ätstörningarna, prestationsångesten och baksidorna av att vara influenser.

”Jag är konstant trött och får otroliga kramper i magen, hormonerna hamnar i obalans och jag får stora problem med astma och allergi, men inga mediciner tycks göra mig symtomfri. Ångesten är jättestor men kroppen är pytteliten.”

Så klart är allt inte perfekt under ytan för Ida Warg heller. Jag sträckläste boken på en förmiddag och rekommenderar den till dig som är mer nyfiken på härliga Ida Warg.

I Margaux Dietz bok, Your best life, delar hon med sig av hennes nio livsnycklar för att inspirera andra till ett positivare mindset och liv. Utifrån egna erfarenheter delar Margaux med sig av sitt recept för att må bra och nå sina mål.

”I kämpiga stunder eller perioder kan det ta emot att tänka positivt och se möjligheterna, men i efterhand kan erfarenheterna bearbetas och omformas till något betydelsefullt. Det handlar om att ta vara på livet som helhet.”

Det är intressant att läsa om hennes liv, tankar och råd. Boken innehåller kanske inga tips som vi inte redan hört men det är ändå bra att läsa och få en påminnelse. Det är en rolig och inspirerande bok som peppar läsaren att kasta sig ut och ta vara på livet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s