Månadens sten, Juni – Månsten

Bild lånad från http://kristallrummet.se

Månsten tillhör gruppen ortoklas och har ett månskensliknande glasaktigt vitt skimmer i sig. Stenens färger kan variera från brunaktig, gul och vit med en blåaktig lyster. Den blåskimrande varianter kallas för regnbågsmånsten där ett ljusbrytningsfenomen återspeglar regnbågsliknande skimmer i stenen.

Månstenen påminner oss om den stillsamma kraften hos tålamod och väntan i tillförsikt. Stenens natur är receptivitet och acceptans, att i stillhet betrakta livets skeenden, årstiders växlingar, dygnets rörelse mellan natt och dag. Den vakar över dig och lyser upp mörkret så att du ska kunna finna din väg hem. Månstenen beskyddar oss och hjälper oss att navigera natt som dag i naturens cykler och i livets mysterium.

Månstenen hjälper män och kvinnor att ta fram sin feminina sida. Den kan användas som en tröstande talisman för de vars kärlek inte accepteras av omgivningen. Den stärker den inre styrkan genom att ställa in kroppen i samklang med månens cykler.

Månstenen hjälper dig att söka sanningar i drömmarna och hjälper dig i din personliga tillväxt. Den öppnar hjärtat och är en perfekt sten för kärlek och erotik. Stenen stimulerar kundalinienergin och ökar sexuella lustar och fertilitet.

Månsten är också en sten för de som reser mycket, speciellt på natten eller över vatten. Stenen skyddar mot olyckshändelser och stärker intuitionen. Det receptiva och återspeglande i vårt psyke symboliseras av månstenen som hjälper oss förankra dessa kvalitéer i vardagen. Den hjälper oss att attrahera, absorbera och ta emot det vi behöver av den kosmiska mångfalden.

Stjärntecken: Kräfta

Chakra: Hjärta, Solar plexus och Navel 

Information hämtad från https://www.kristallrummet.se/Mer-om-manadsstenar.html och https://kristallakademin.se/kristallpedia/mansten/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s