3 söndagstips

Tips 1: Odla groddar. Det är superenkelt. Köp helst fröer särskilt framtagna för att groddar. Blötlägg fröerna för att aktivera dem och låt dem sedan växa till sig i ett kärl för groddning, i en mjölkkartong eller i en sil. Skölj groddarna regelbundet så att de inte torkar ut, gärna varje dag. Groddarna innehåller få kalorier men är rika på näringsämnen som vitamin C,B,A och E. I groddningsprocessen frigörs enzymer som underlättar matsmältningen och stimulerar fetförbränningen. Använd de färdiga groddarna på smörgås, i sallader, bröd eller smoothies.

Tips 2: Se Unorthodox på Netflix. Serien handlar om Esty som känner sig instängd i den ultrakonservativa, chassidisk-judiska sekt hon växt upp i i Brooklyn. Hon flyr från sin man något år efter bröllopet och försöker hitta friheten i Berlin. Ett vackert drama löst baserad på Deborah Feldmans självbiografi.

Tips 3: Ta hand om de äldre. Hjälp dem igenom Corona-krisen genom att höra av dig lite oftare än vanligt. Att ha någon att prata med och känna sig delaktig är det viktigaste för att en äldre person ska undvika att drabbas av depression. Det är inte kul att sitta ensam i flera veckor. Hör av dig.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s