Vecka 22

Jag har hört att varken skadedjur, insekter, hundar, katter eller husflugor äter aspartam. I fall de hittar en bit mat som innehåller aspartam låter de den vara. Jag har också hört att aspartam först framställdes som ett biokemiskt krigsmedel för militär användning och att det var listat av Pentagon som en stridsgas och nervgift. När en kemikaliejätte i USA inte fick någon framgång med sitt aspartam på den tilltänkta marknaden valde de istället att marknadsföra ämnet som ett konstgjort sötningsmedel. Har jag hört. Det gick som bekant bättre.  Jag säger inte det här som en sanning. Men det är vad jag har hört. 

Aspartam är idag en integrerad del av den moderna kosten och ämnet finns i tusentals livsmedel, tuggummi, kaffebröd, konditorivaror, lightprodukter, frukostflingor, sylt, godis, vitaminer, apoteksvaror och receptbelagd medicin. Ämnet säljs under namnet NutraSweet, Equal och Canderel. Företagets egen forskning hävdar att aspartam är säkert men många andra forskningar visar tydligt att aspartam orsakar tumörer och massiva hål i hjärnan hos råttor, innan ämnet slutligen dödar dem. Obestridlig forskning visar de toxiska effekterna av aspartam och ämnet var ju också väldigt nära att förbjudas. Men tjänster och gentjänster i de slutna rummen gjorde det lagligt ändå, har jag hört. Många läkare, vetenskapsmän och konsumentgrupper menar att det här artificiella sötningsmedlet aldrig borde ha släppts ut på marknaden eftersom det är allt annat än nyttigt för människan. 

Så långt det är möjligt undviker jag att köpa produkter med konstgjorda sötningsmedel. Jag känner som djuren. Risken att du och din familj är bland de två tredjedelar av den vuxna befolkningen eller de fyrtio procent av barnen som regelbundet intar det här konstgjorda sötningsmedlet är tyvärr ganska stor. Jag tänker inte chansa. Gör du? Om inte, så är lösningen är enkel. Sluta handla produkter som innehåller aspartam. Klart slut.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s